Vila-seca celebra el primer plenari de l'any 2016

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat el divendres dia 29 de novembre a les 21 hores va aprovar la proposta-esmena en relació a l'expedient d'aprovació del pressupost de l'exercici 2016 i l'aprovació d'adhesió de l'Ajuntament al sistema d'adquisició centralitzada de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i del Consorci Català de Desenvolupament Local (CCDL).

El Ple de l'Ajuntament de Vila-seca també va debatre i aprovà diverses mocions presentades pels grups polítics municipals. De les 7 mocions presentades, 2 es van retirar, 4 van ser rebutjades i 1 es va aprovar.

 

Les mocions no aprovades són:

- Moció per a la gravació, retransmissió en directe i diferit i allotjament de sessions de ple a través d'internet (streaming) presentada pel grup municipal de Ciutadans. La moció va rebre 9 vots favorables dels grups C's, VC, PSC i DV i 12 vots contraris de CiU i PP.

- Moció presentada també pel grup municipal de Ciutadans instant a l'equip de govern de Vila-seca i als grups del Parlament a posicionar-se i obrir el debat per una nova negociació i donar suport al BCN World. La moció fou rebutjada per 15 vots negatius (CiU, VC i DV) davant els 6 favorables de PP, PSC i C's.

- Moció presentada pel grup municipal de Vila-seca en Comú sobre els usos i reglamentació d'espais municipals. La moció va rebre 10 vots favorables dels grups C's, VC, PSC, DV i PP i 11 vots contraris del grup municipal de CiU.

- Moció que presentà el Grup Municipal Socialista per a la instal·lació de zones d'oci i pipi-cans en els tres nuclis de població del municipi. La moció va rebre 10 vots favorables dels grups C's, VC, PSC, DV i PP però va ser rebutjada pels 11 vots contraris de CiU.

 

La moció aprovada és:

- Moció presentada pel grup municipal Socialista on proposa el rebuig al Pla de Conca de l'Ebre, aprovat per part del Govern de l'Estat, en funcions. Va rebre el vot favorable de 17 regidors (PSC, CiU, VC i DV), l'abstenció dels 3 regidors de C's i el 1 vot negatiu del PP.

 

Les mocions retirades són:

- Moció del grup municipal de Ciutadans sobre el protocol educatiu contra la transfòbia i l'assetjament escolar per identitat de gènere.

- Moció del grup municipal de Vila-seca en Comú per utilitzar una aplicació per telèfons intel·ligents com a mitjà de comunicació municipal complementari.