Agricultura

L'agricultura, l'origen de la base econòmica de Vila-seca

Una quarantena de pagesos professionals generen productes de qualitat reconeguts pels consumidors, a més a més, unes tres-centes persones tenen l'activitat agrícola com a secundària, així el sector primari és el que manté un menor pes sectorial (4,6%) sobre el total.

 

Els cultius més comuns són les oliveres, els garrofers, els fruits secs i les hortalisses i les vinyes en menor quantia. L'evolució del tipus de cultiu respon a la necessitat de satisfer una demanda de productes originada pel desenvolupament turístic.

 

Dins d'aquest sector destaca la Cooperativa Agrícola de Vila-seca, fundada l'any 1901,  que produeix oli d'oliva verge extra, a partir de la seva extracció mecànica de la varietat d'oliva arbequina i que ostenta el segell de qualitat de la Denominació d'Origen Protegida Siurana.

Image
Image

El Nou Celler, l'empremta del nostre passat agrícola i un espai de divulgació i coneixement

A Vila-seca es cultiven unes 960 hectàrees de les 1.205 hectàrees de sòl no urbanitzable que hi ha al municipi. L'agricultura és per tant un element d'ordenació territorial que aporta un alt valor paisatgístic-ecològic i que permet atraure empreses del sector turístic que troben un entorn atractiu amb espais naturals i patrimoni d'interès cultural pels visitants.

 

El 2 d'Abril del 2022 l'Ajuntament de Vila-seca va presentar el nou espai del Celler que s'ha reinventat en un espai polivalent amb capacitat per fins a 1000 persones.

 

El nou Celler, de 3.150 m2 repartits en dues plantes, compta amb diferents espais que atorguen una gran polivalència a la divulgació del coneixement del territori i de la cultura vitivinícola gràcies al seu museu i a la organització de jornades, debats i presentacions.

Image
Image
Image
Image