L'economia de
Vila-seca

Economia diversificada que mira al futur

Avui el municipi de Vila-seca, ja no és només un espai d'oportunitats, és un espai de realitats. Realitats que es concreten en una economia diversificada amb un ampli sistema logístic i de serveis, una extensa xarxa de comunicacions modernes i preparades per al futur, una capacitat formativa pròpia i molt àmplia que inclou estudis universitaris i un entorn residencial permanent i estacional que garanteixen un fort dinamisme econòmic.

Cinc raons per invertir a Vila-seca

  • Situació geogràfica privilegiada

  • Infraestructures de qualitat

  • Centre d'activitats econòmiques

  • Mà d'obra qualificada

  • Decidida voluntat institucional

Image

Situació geogràfica privilegiada

Vila-seca deu molt a la seva privilegiada situació geogràfica i a les oportunitats de que s'ha dotat en el transcurs de cada època històrica.

Posicionada al litoral, al bell mig de la Costa Daurada, pròxima a les grans vies de comunicació i a les principals ciutats del Camp de Tarragona, això li atorga un paper d'avantatge per emprendre ràpidament un canvi del model econòmic, secularment basat únicament en l'agricultura fins pràcticament mitjans del segle XX.

És així com en un curt període de temps prèn el seu autèntic significat el factor d'oportunitat d'estar en una ubicació privilegiada i Vila-seca es converteix en un municipi amb grans possibilitats pel turisme i per participar, conjuntament amb Tarragona, en la consolidació del binomi indústria petroquímica i sistema portuari.

Image
Image

Centre d'activitats econòmiques

Conseqüència de la seva ubicació estratègica i de l'acurat ordenament urbanístic, Vila-seca és un clar exemple de convivència dels dos grans motors de l'economia del Camp de Tarragona i de Catalunya: la indústria (17,4%) i els serveis (74,6%). Aquesta diversificació li permet disposar d'un cert coixí d'estabilitat del seu mercat laboral.

No és gens fàcil trobar en una mateixa zona tot un conjunt d'equipaments turístics de gran qualitat, encapçalats per PortAventura, que es complementen i ofereixen una oferta turística unitària que situen a Vila-seca, dins de la Costa Daurada, com un centre turístic de màxim nivell internacional.

Aquesta forta activitat econòmica conjuntament amb l'activitat industrial situen a Vila-seca en una zona amb una gran capacitat d'inversió.

 

Mà d'obra qualificada

Hi ha, però, una Vila-seca molt i molt especial: la de les persones. Persones que fan un teixit social fort i emprenedor, que formen la ciutat de la convivència, que tenen cura de les platges, dels recursos naturals, dels allotjaments de qualitat, dels parcs aquàtics, dels parcs temàtics, dels camps de golf...

Persones joves, hàbils, actives i laborioses dotades especialment d'experiència en ocupacions relacionades amb les activitats turístiques, comercials i de serveis.

 

Decidida voluntat institucional

Tot el programa polític de gestió del govern municipal de Vila-seca es fonamenta en seguir dinamitzant el municipi amb noves activitats econòmiques que generin ocupació, partint de l'experiència acumulada en les complexes implantacions anteriors, com és el cas de PortAventura, i basant-se en la generació de confiança als futurs inversors.

Image
Image
Image
Image