VILA-SECA Un gran municipi
del Camp de Tarragona

Image
Image

Vila-seca és una ciutat mitjana de Catalunya situada a la Comarca del Tarragonès, al bell mig de la Costa Daurada, amb el seu litoral banyat per la Mar Mediterrània. El seu terme municipal s'estén entre els municipis de Tarragona, la Canonja, Reus, Riudoms, Cambrils i Salou. A banda del nucli de població principal que dóna nom a la vila, Vila-seca, hi trobem dos nuclis més de població: la Pineda al sud-est, a la zona de costa, i la Plana al nord, a tocar de Reus.

Amb una orografia pràcticament plana i una suau inclinació cap al mar, el seu emplaçament al litoral fa que es caracteritzi per una climatologia mediterrània, amb estius calorosos i hiverns moderats amb precipitacions irregulars.

Dista només 8 Km de la capital de la província, Tarragona, es troba a uns 95 Km de Barcelona i Lleida, a 165 Km de Castelló de la Plana, a 190 de Girona, a 210 de Saragossa i a 250 Km de França.

 

En l'actualitat, té un important pes dins de l'àmbit geogràfic del Camp de Tarragona, la segona àrea demogràfica i econòmica de Catalunya, liderant un territori divers econòmicament.

22.681 Habitants ( 2022 )
21,6 km² Superfície
45 m Altitud
1,146861º Longitud
41,111328º Latitud

Galeria d'imatges

Image
Image
Image
Image