Sant Isidre, la festa local de la pagesia

Vila-seca celebrarà Sant Isidre amb un ampli ventall d'activitats tradicionals

El proper dissabte 10 de maig Vila-seca donarà el tret de sortida a la programació de les activitats entorn a Sant Isidre, festa local de la pagesia. El primer acte commemorarà el 38è aniversari de l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina a les 20.45 h a la plaça de l'Església. Per celebrar-ho, ballaran conjuntament amb l'Esbart Dansaire Rapitenc.

El diumenge 11 de maig a les 9.00 h se sortirà des de la plaça de l'Església en direcció a la Pineda per dur a terme la Caminada Popular. En arribar a la Pineda s'oferirà un esmorzar i, en acabar, es tornarà pel Raval de la Mar a Vila-seca.

Dimecres 14 de maig a les 20.00 h hi haurà una conferència a la sala d'actes de la Cooperativa de Vila-seca, sota el nom ‘Espai d'Interès Natural – La Sèquia Major de Vila-seca', a càrrec de Carlos Miranda, cap de l'Àrea de Medi Natural dels Serveis Territorials a Tarragona.

Per Sant Isidre, el 15 de maig, els socis de la Cooperativa Agrícola gaudiran d'un esmorzar al Celler i a partir de les 11.30 h s'exposaran carruatges i eines del camp al carrer de Sant Antoni. A la tarda, a partir de les 18.15 h, hi haurà una cercavila de carruatges que sortirà del carrer de Sant Antoni i recorrerà els carrers del Centre Històric. Quan arribin a la plaça de l'Església a les 7 de la tarda, se celebrarà una missa a l'Església de Sant Esteve i es farà l'ofrena dels fruïts. Finalment a les 8 de la tarda, l'Esbart Infantil Ramon d'Olzina ballarà danses tradicionals a la plaça de l'Església.

Per últim, i per acabar de celebrar la la festa local de la pagesia, el dimecres 21 de maig, s'organitzarà una excursió a Santa Coloma de Cervelló i a Torrelles del Llobregat, per tal de visitar la Colònia Güell i la seva cripta, obra d'Antoni Gaudí, i Catalunya en Miniatura.