Sector turístic

Un municipi cara al mar

Cap a la meitat dels anys 80 i 90, Vila-seca va fer una aposta decidida pel creixement turístic sostenible, que permetés assegurar un futur model econòmic diversificat i adaptable als canvis constants d'aquesta activitat, sense hipotecar el territori de forma irreversible.

L'impuls d'un parc aquàtic municipal l'any 1987 a la Pineda, Aquopolis Costa Daurada, l'incentiu donat al creixement hoteler de qualitat, la renovació urbana empesa, la millora global dels serveis turístics i la implantació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca – Salou (PortAventura), inaugurat l'any 1995, generen un abans i un després en el desenvolupament d'aquest model econòmic al municipi.

Image
Image

El Racó, des d'on s'estén la platja de la Pineda

Vila-seca, avui compta amb més de 8.000 places hoteleres, majoritàriament de quatre i cinc estrelles, 7.084 places d'habitatges turístics i més de 1.000 places de càmping.

El municipi ocupa el desè lloc del rànquing estatal, entre les destinacions turístiques, quant als ingressos per habitació hotelera disponible (114.98€ el 2022), amb uns creixements anuals propers al deu per cent.

Image
Image
Image
Image