"Anem a la platja", l'exposició d'imatges que enceta demà els actes de Pirates i Corsaris a la Mediterrània

Vila-seca viurà el desembarcament de pirates i corsaris de l'11 al 14 de juliol

Demà dijous Vila-seca iniciarà els actes de "Pirates i Corsaris a la mediterrània", que tindran lloc fins al diumenge 14 de juliol a la Pineda.

El primer dels actes serà la inauguració de l'exposició d'imatges "Anem a la platja", que es durà a terme demà dijous a les 20.00 h. Aquesta exposició, a càrrec del Museu Marítim de Barcelona, tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural de la Pineda.

La mostra aplegarà imatges històriques dels arxius municipals i fons de col·leccions dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquestes fotografies ens mostraran la transició de la platja com a espai de treball a espai de lleure, l'estiueig a la platja i el lleure.

Els actes de "Pirates i Corsaris a la mediterrània" recrearan el que es va produir ara fa 500 anys, el 1519, quan els corsaris embarcats en 16 fustes (embarcacions estretes, lleugeres i ràpides) atacaren Vila-seca  i saquejaren l'Església. Cal recordar que l'organització d'aquest esdeveniment firal i de recreació històrica ha treballat durant més de mig any per a fer-lo possible i, a més, hi ha implicats més de 200 voluntaris i una trentena d'entitats.