Vila-seca, capital de Catalunya de les Viles Florides

El proper divendres 5 d'octubre, Vila-seca acull la Gala Flors d'Honor Viles Florides 2018

Vila-seca ha presentat aquest matí en roda de premsa la gala "Flors d'Honor Viles Florides 2018" que enguany es durà a terme el proper 5 d'octubre al Castell de Vila-seca. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la tinenta d'alcalde de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya i el responsable de Promoció de "Viles Florides", Roger Parcerisa.

La Gala Flors d'Honor 2018 de les Viles Florides de Catalunya, que tindrà lloc el proper 5 d'octubre a les 17.00 h, comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

La jornada però, començarà a les 10 del matí amb les acreditacions als participants i un esmorzar al Castell de Vila-seca. La presentació la durà a terme la tinenta d'alcalde, Manuela Moya, i el president de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, Sito Vilarrubla, els quals donaran la benvinguda als més de 100 alcaldes de diverses poblacions catalanes que assistiran a la jornada. Tot seguit, el reconegut i prestigiós horticultor del Royal Botanic Gardens de Londres, Carlos Magdalena, pronunciarà la conferència "El poder de les plantes". Abans de les 12 hi ha prevista la projecció del vídeo "Vila-seca, la realitat d'un somni" i, a partir de les 12.15 h els alcaldes i tècnics dels ajuntaments assistents, recorreran en trenet els espais verds de Vila-seca fins a la Pineda.

Ja a la tarda, a les 16.30 h tothom qui ho desitgi podrà visitar l'exposició de bonsais al Castell, i l'exposició sobre espais verds que tindrà lloc al seu jardí. La Txaranga Band Tocats amenitzarà els moments previs a la Gala, que s'iniciarà a les 5 en punt de la tarda. Presidida per la consellera i presentada per Fermí Fernández, durant la Gala es lliuraran els premis als guanyadors del Concurs de Balcons Florits de Vila-seca i, posteriorment, el Jurat donarà a conèixer els guardons atorgats a les Viles Florides de Catalunya, les Flors d'Honor 2018.

L'alcalde de Vila-seca ha recordat que "hem assolit posicions punteres en l'entorn natural del nostre espai urbà", el qual fa que actualment, segons Roger Parcerisa, "Vila-seca sigui considerada com un  mirall per a les Viles Florides, ja que és una de les millors a Catalunya i, a més, ha aconseguit un efecte crida als municipis del Camp de Tarragona".

A més de la Gala Flors d'Honor 2018, el mateix divendres, i durant tot el cap de setmana, els vila-secans i vila-secanes podran gaudir d'unes visites gratuïtes en trenet pels espais verds del municipi de Vila-seca.