Estrella Morente actuarà demà a la Gala Benèfica a benefici de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

Divendres, 17 de novembre a les 21.00 h a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

L'Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el divendres 17 de novembre a partir de les 21.00 h la gran veu del cante flamenc Estrella Morente acompanyada per dues guitarres, palmes, cors i percussió. Aquest concert extraordinari, que està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", també comptarà amb una fila zero de l'esdeveniment per tal d'aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha estat presidida per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat d'Alexis Gómez, director d'Institucions a Tarragona de "CaixaBank"; Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i Josep M. Pujals, president de la Fundació Privada Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l'any 2002 amb l'actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu.

En el quinzè aniversari de la creació de l'Auditori Josep Carreras, Morente ofereix aquest tradicional concert benèfic amb destí a la lluita contra la leucèmia que duu a terme la Fundació Josep Carreras. Estrella Morente ha sembrat el seu art i frescor musical a les millors sales i festivals de mig món. Dotada d'una veu cristal·lina, sap barrejar les influències antigues de la música popular de la seva Granada natal amb les últimes tendències del flamenc del nou mil·lenni. Ha guanyat innombrables premis, entre d'altres l'Ondas a la millor creació flamenca, la candidatura als Grammy Llatí i dos dels Premis Amigo. El seu primer disc va ser disc de platí, i el segon d'or.

L'Auditori Josep Carreras compta amb "una oferta musical que té un plus d'excel·lència i qualitat". Des de la seva inauguració el novembre del 2002, "l'equipament musical ja ha acollit 778 actes, 680 dels quals han estat concerts, amb l'assistència de gairebé 235.000 espectadors", ha explicat durant la presentació l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el qual ha destacat la importància del conveni signat amb l'Obra Social "la Caixa", que dóna continuïtat en la celebració de les gales, i la col·laboració amb la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, que fa créixer el valor de la gala i l'actitud solidària.

En aquest sentit, Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, ha agraït el suport de Vila-seca i "la Caixa" en accions solidàries com aquesta i ha volgut destacar que "gràcies a aquests actes de gran solidaritat amb la fundació, s'ha pogut crear un institut de recerca on ara ja hi estan treballant 6 equips d'investigació", ressaltant que les gales benèfiques a l'Auditori Josep Carreres són una de les accions solidàries més potents per la Fundació, ja que són actes de gran rellevància i amb continuïtat en el temps.