Vila-seca s'adhereix al projecte "No puc esperar!" per a facilitar el dia a dia dels malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa

Vila-seca s'ha adherit al projecte "No puc esperar!", impulsat per l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU) i l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, i pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, han d'utilitzar urgentment un lavabo.

Molts dels pacients que pateixen aquests problemes, la majoria d'ells afectats per la malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa, veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible quan el necessiten.

Des de l'Ajuntament de Vila-seca s'ha demanat la col·laboració als diferents establiments comercials del municipi, per tal que es poguessin adherir al projecte i així autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta a les persones afectades per malalties inflamatòries intestinals, les quals s'identifiquen portant la targeta "No puc esperar!". D'altra banda, tots els establiments adherits al projecte reben un adhesiu que posen a l'entrada de l'establiment o a l'aparador, per ser identificats com a col·laboradors.

En aquests moments, una trentena d'establiments i equipaments municipals de Vila-seca s'han adherit ja al projecte, tots ells relacionats al web No puc esperar. Els equipaments municipals adherits són l'Ajuntament de Vila-seca, la Biblioteca, el Cementiri, els centres cívics del Colomí i de la Pineda, el Centre de Formació d'Adults, el Conservatori, els consultoris mèdics, els pavellons municipals d'esport, el Mercat Municipal i l'Equip Bàsic d'Assistència Social.

L'adhesió de l'Ajuntament de Vila-seca al projecte "No puc esperar!" es va acordar al Ple de l'Ajuntament de Vila-seca, en data 31 de març de 2016.