Nou cicle "Accions en poesia" amb 4 sessions a la Biblioteca

El proper dijous, 27 de juny, a les 22.00 h i  al jardí de la Biblioteca de Vila-seca, es donarà inici a una nova edició del cicle "Accions en poesia", una proposta de recitals de música i versos per a les nits d'estiu a Vila-seca.

El primer recital vol retre homenatge al poeta Joan Brossa (1919-1998) de qui es celebra enguany el centenari del seu naixement. L'autor i crític Lluís Anton Baulenas presenta un espectacle poètic i musical a partir d'una selecció de poemes de l'obra Antologia de poemes de revolta (1943-1978) interpretats per les actrius Gemma Deusedas i Mònica Van Campen amb la música de l'Oriol Tramvia.

Organitzat per l'Ajuntament de Vila-seca i la Biblioteca Municipal, els jardins de la biblioteca acolliran fins al setembre tres espectacles més de poesia i música:

El dijous 18 de juliol a partir de les 22.30 h, el cicle continuarà amb "Versos del flamenco", a càrrec Lidia Mora, cantaora autodidacta, acompanyada a la guitarra per Victor Rosell "Ruselito", els quals interpretaran versos de la tradició popular flamenca. Es tracta de dos joves talents sorgits del Taller de musics dins el projecte Cabal Musical d'innovació social per a la inclusió basat en l'acompanyament artístic.

El dijous 8 d'agost a les 22.30 h, la companyia La Tramoia de Vila-seca presenta un espectacle inspirat en l'obra "Jo us salvaré a tots" de l'autora francesa Émilie Frèche. A partir dels textos d'un diari entre una mare i una filla planteja la radicalització dels joves arran del conflicte islamista.

Per finalitzar, el dijous 5 de setembre a partir de les 20.30 h, tanca el cicle un espectacle de versos del vi a dues veus i piano, amb Albert Benzekry i Esteve Plantada. Es tracta d'una selecció de textos clàssics i moderns, amb alguns comentaris intercalats sobre els poemes, els autors i el vi. A partir de  versos de Josep Pla, Josep Carner, Josep Mª de Sagarra, Marcial, Abu-Nuwàs, Ibn Al-Zaqqaq, Charles Baudelaire, Marià Manent, Joan Vinyoli, Narcís Comadira, Francesc Parcerisas o Vicent Andrés Estellés, entre d'altres. Durant l'espectacle també tindrà lloc una degustació de vi de la DO Tarragona.