Tomàs Grau arrenca la Festa Major d'Hivern tot enaltint l'aposta ferma de Vila-seca en el món de la música

17 Gener 2024

Ahir dimarts al vespre, Vila-seca donava el tret de sortida a la Festa Major d'Hivern amb el pregó que va pronunciar Tomàs Grau, director titular i artístic de la Franz Schubert Filharmonia.

 

L'acte va iniciar-se amb la intervenció de la regidora de Turisme, Lluïsa Clavé, i va continuar amb la presentació del pregoner per part de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura.

 

Tomàs Grau, en el seu pregó, planer però alhora molt profund, va recordar que "el projecte cultural de la FSF ha permès ajudar a transformar un xic la societat". Grau va reivindicar el paper de la música i de la cultura a la societat i va agrair l'aposta ferma que Vila-seca fa per la música des de fa molts anys, tot mencionant que "necessitem més Vila-seques a Catalunya".

 

Just abans del pregó, durant la presentació per part de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura va ressaltar la forta vinculació de Tomàs Grau amb Vila-seca, qui resideix al municipi des de fa 20 anys, i la seva implicació amb el Conservatori i la música. Destacant, en aquest sentit, que "curiosament, i després de 40 anys de pregons pronunciats per a iniciar les festes, Tomàs Grau és el primer músic professional que se li ofereix aquesta responsabilitat" afegint que "d'aquesta manera, avui, posem fi a aquesta incongruència".

 

El pregó va finalitzar, com és tradicional, amb el concert de l'Orquestra Händel del Conservatori Municipal de Música, sota la direcció de Rafael Fabregat.

Image
Image
Image
Image