Més de 70 actes a la programació de Nadal i Reis de Vila-seca

30 Novembre 2023

Avui al matí en roda de premsa, l’Ajuntament de Vila-seca i el Patronat Municipal de Turisme han donat a conèixer el programa de les festes de Nadal i Reis que començaran tot just demà, divendres 1 de desembre i que aplegaran un total de 70 actes diversos de tot tipus. “Un programa molt tradicional, però que cada any intenta incorporar novetats per a sorprendre a tothom” ha explicat l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, qui ha presidit la presentació acompanyat de la regidora de Cultura, Lleure i Coneixement, Manuela Moya i la regidora de Turisme, Lluïsa Clavé.

 

El primer dels actes del programa serà l’inici de la construcció de la 24a edició del Pessebre de Sorra, al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, el qual es preveu que ja sigui visitable i, per tant, estigui totalment enllestit, a partir del 8 de desembre. Tot un seguit d’activitats com ara tallers infantils, concerts i espectacles tindran lloc al voltant del Pessebre diversos dies a les 12 del migdia.

 

Dintre dels actes culturals programats, destaca enguany la Presentació teatralitzada de l’itinerari pel Centre Històric de Vila-seca, que anirà a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia, amb textos de la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural de Vila-seca. Aquest acte serà el diumenge 10 de desembre a les 11 del matí, i s’iniciarà des del Castell.

 

Com ja va sent tradició durant els últims anys, els infants de Vila-seca, la Pineda i la Plana podran lliurar les seves cartes als patges dels Reis Mags a les haimes instal·lades als tres nuclis. A la Pineda els petits aniran al Parc del Pinar de Perruquet de 10.00 a 14.00 h el dia 16 de desembre. A la Plana els patges romandran a la Haima Reial el diumenge 17 de desembre a la plaça de Sant Joan i, a Vila-seca, la Haima Reial es podrà visitar els dies 23, 24, 26, 30 i 31 de desembre al Castell de Vila-seca.

 

L’encesa de l’arbre de Nadal a la plaça de l’Església, que acompanyarà la felicitació de Nadal i el tradicional brou, serà el proper 18 de desembre a les 7 de la tarda. La canalla podrà gaudir amb la Festa del Tió que organitza l’Esplai l’Esclop el 24 de desembre a les 5 de la tarda, a la plaça de l’Església. I, com cada any, no podien faltar les representacions dels “Pastorets” al Teatre El Centru: el dia de Nadal a les 7 de la tarda, el 30 de desembre també a les 19.00 h i el 7 de gener a les 11 del matí.

 

La música serà, com cada any, la protagonista el 26 de desembre amb el Concert de Sant Esteve a l’Auditori i, també, com a novetat, a l’endemà a les 21.00 h amb el concert del Cant de la Sibil·la que interpretarà O Vos Omnes i Marta Mathéu a l’Església de Sant Esteve.

 

No podia faltar tampoc el Parc Infantil de Nadal els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre; així com el Parc Jove, del 27 al 29. Tancarà l’any el Tradicional bany de Sant Silvestre el diumenge 31 a les 12.00 h des del Parc del Pinar de Perruquet i l’Home dels Nassos a la tarda. Els joves començaran l’any nou amb festa i la millor música al Pavelló Municipal d’Esports el dia 1 de gener a partir de la 1 de la matinada i, com cada any, el programa de Nadal posarà el seu punt i final amb la Cavalcada de SSMM els Reis Mags d’Orient als tres nuclis. A més, la retransmissió en directe per TAC 12 de l’espectacle audiovisual que tindrà lloc al Castell, es podrà veure també des de l’interior del Celler i, per primera vegada, al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image