Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa escullen, a Vila-seca, els finalistes de Tarragona i Lleida

02 Abril 2023

La regidora d'Innovació i Turisme, Cristina Cid, ha lliurat els premis als guanyadors i l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha donat la benvinguda a l'acte

 

David Siurana i Víctor Royo, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Cambrils; i Llum Oliva, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Lleida són els guanyadors de la semifinal celebrada a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (Estrella Michelín), Eduard Xatruch, del ‘Disfrutar' de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, de 'L'Antic Molí' d'Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol) han format part del jurat de una nova prova dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina. Sis estudiants, tres de Tarragona i tres de Lleida han mostrat aquest matí la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a Les Borges Blanques (Lleida).

 

Una vintena d'alumnes de 10 escoles de cuina diferents -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsades per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli'.

 

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la d'avui a Vila-seca (Tarragona i Lleida). L'elecció del millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef' obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

 

Les proves de la primera semifinal es van celebrar a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l'Escola d'Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes.

 

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Image
Image
Image
Image