Notícies Sostenibilitat

Vila-seca inicia una campanya per al foment de la recollida selectiva i la prevenció de residus a la Pineda

19 Juliol 2023

La campanya, que es va iniciar la setmana passada, durarà vàries setmanes

 

Durant aquest estiu l'Ajuntament de Vila-seca està duent a terme una campanya d'educació i sensibilització ambiental al nucli de la Pineda, amb l'objectiu de promoure un bon funcionament de la recollida selectiva dels residus municipals, tant en els espais d'ús públic com en l'àmbit domèstic. Especialment, es treballa en la sensibilització vers els veïns i turistes que la recollida selectiva és de vital importància també en zones de lleure com la platja.

 

En aquest sentit, la campanya contempla que les actuacions de primera línia de costa s'adrecin a dos col·lectius diferents: per una banda, als responsables i personal treballador de les guinguetes de la platja, i per altra banda, als usuaris presents a la platja de la Pineda. Pel que fa a les actuacions vinculades a la prevenció i millora de la recollida selectiva en l'àmbit domèstic i el foment de la deixalleria mòbil i minideixalleries, s'adrecen tant als residents empadronats com als propietaris o llogaters de segones residències, especialment als de llarga estada.

 

Les actuacions previstes durant la campanya són:

  • Promoció dels cubells de recollida selectiva. A la platja de la Pineda s'han instal·lat diversos punts amb cubells (envasos, paper, orgànica i resta) per a promoure la recollida selectiva entre els usuaris de la platja. En cadascun d'aquests punts hi ha educadors ambientals que s'adrecen als usuaris de la platja lliurant material promocional per a difondre el missatge.
  • Tallers familiars d'educació ambiental a la platja. Els infants que ho desitgen poden participar en tallers que es realitzen de dilluns a divendres al Club Infantil, de 19.30 a 20.30 h. Aquests tallers són: Petits científics (caracterització de microplàstics i quin és el seu origen); Diverteix-te reutilitzant; Endevina on va cada envàs; Escape Room, ajuda a salvar el Mediterrani i Reduïm residus, menys és més.
  • Punts informatius pel foment de la prevenció, la recollida selectiva i el servei de deixalleria (mòbil i minideixalleria). Es realitzen un total de 18 jornades de punts informatius, en diferents ubicacions, on els educadors resolen dubtes i fan entrega de material promocional a les persones que facin ús del servei de deixalleria en aquell moment.
  • Material comunicatiu pels residents de la Pineda. Lliurament d'un fullet informatiu en diferents idiomes, des de l'oficina del Patronat Municipal de Turisme, als administradors de finques turístiques, a les comunitats de veïns i en punts estratègics de la Pineda. Els flyers informatius donen a conèixer la recollida selectiva present a Vila-seca i com se'n pot fer ús.
Image
Image
Image
Image