Notícies Sostenibilitat

Més de 50.000 alumnes han participat del programa d’educació ambiental de l’Ajuntament de Vila-seca

05 Març 2024

Enguany es commemora el 15è aniversari del programa i aquests dies alumnes de 3er de primària fan activitats al parc de la Torre d’en Dolça 

 

Durant aquest curs 2023-2024 se celebra el 15è aniversari del programa d'educació ambiental de l'Ajuntament de Vila-seca, destinat a tots els centres d’educació infantil i primària del municipi, que són les escoles Antoni Torroja i Miret, Sant Bernat Calvó, Mestral, Miramar, La Canaleta, Cal·lípolis i La Plana, així com els de secundària: l’Institut Ramon Barbat i Miracle i l'Institut Vila-seca. Durant aquesta extensa trajectòria, un total de 51.149 alumnes hauran participat en més de 2.700 activitats d'educació ambiental. De fet, durant aquets mes, concretament els dies 4, 5, 6 i 18 de març, alumnes de 3er. de primària de diverses  escoles del municipi participaran a l’activitat sobre Biodiversitat al Parc de la Torre d’en Dolça.

 

El programa té com a objectius fonamentals la conscienciació ambiental i l'educació sobre el medi ambient, alhora que promou hàbits sostenibles entre la població. Per facilitar això, es proporcionen als estudiants diversos elements com carmanyoles, cantimplores i porta entrepans reutilitzables al llarg de les diferents etapes educatives, fomentant la prevenció de residus.

 

Amb almenys una activitat per a cada nivell, el programa abasta des de tasques a l'aula i al propi centre fins a sortides per tot el municipi i espais amb elevats valors naturals com la Séquia Major o el Parc de la Torre d'en Dolça, així com instal·lacions de gestió de residus a Vila-seca. La riquesa agrícola del municipi i la platja de la Pineda també es converteixen en entorns educatius de primer ordre per a conèixer la biodiversitat i el patrimoni natural de la zona.

 

Amb el pas dels anys, les temàtiques s'han actualitzat i diversificat, afegint aspectes com la mobilitat, el consum energètic i la ciència ciutadana als temes originals centrats en la generació i gestió de residus, l'aigua i el patrimoni local. De fet, al llarg dels 15 anys del programa, s'ha experimentat un augment en el nombre d'activitats, passant de les 166 inicials durant el curs 2008-2009 a les 231 previstes per aquest any escolar.

 

Com a curiositat, cal destacar que des dels inicis del programa, els aproximadament 290 infants que es van escolaritzar a P3 el curs 2008-2009 hauran participat en gairebé 20 activitats ambientals al llarg de la seva educació obligatòria. Ara, a punt d'arribar a la majoria d'edat, aquests estudiants han estat els primers a gaudir d'una educació ambiental durant tot el seu període educatiu.

Image
Image
Image
Image