Notícies Sostenibilitat

L'Ajuntament de Vila-seca i Ecovidrio presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’

19 Octubre 2023

  • Avui s’ha activat a Vila-seca la campanya vinculada al Dia Mundial del Càncer de Mama

  • Ecovidrio ha instal·lat 1 contenidor rosa al parc de la Riera per a fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama
  • La campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, permetrà que la recaptació vagi destinada a la Fundació Contigo

 

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa un any més la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

 

Des d'avui i fins el proper 19 de novembre, un iglú de color rosa estarà situat a Vila-seca, concretament al parc de la Riera.  Aquest matí, una representació de la Corporació Municipal de Vila-seca encapçalada per l’alcalde Pere Segura, han donat el tret de sortida a la campanya dipositant els primers envasos de vidre que en finalitzar es transformaran en una donació a la Fundació Contigo, la qual compta actualment amb 20 projectes enfocats en l’estudi d’aquesta malaltia i els seus tractaments.

 

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estès per més de 140 ciutats de tota Espanya, entre les quals es troba Vila-seca i que ha de servir per donar suport a la recerca i promoure la prevenció d’un càncer que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya.

 

Tal i com ha comentat l’alcalde Pere Segura, “per a la gent de Vila-seca és un plaer donar suport a iniciatives com ‘Recicla per Elles’ de Ecovidrio i Fundació Contigo, tan necessàries per a avançar en la recerca contra el càncer de mama i cuidar el nostre planeta a través del reciclatge d'envasos de vidre”.

 

Dades de reciclat de vidre a Vila-seca

Segons les últimes dades relatives a 2022, la població de Vila-seca va reciclar un total de 659 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 29,3 kg.

Image
Image
Image
Image