Notícies Drets socials

Una plaça d'Estudi plena de gom a gom commemora el 8M a Vila-seca

08 Març 2024

"Les dones de la meva vida", una exposició creada en comunitat, s'ha presentat avui a la plaça d'Estudi i, a partir de dilluns, es podrà veure al Mercat Municipal

Avui al migdia ha tingut lloc la commemoració del Dia Internacional de les Dones a Vila-seca, amb la lectura del manifest i una actuació musical a la plaça d'Estudi, que s'ha omplert de gom a gom.

 

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de la regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat, Lucía Teruel, i a continuació representants del Consell de Dones de Vila-seca han fet la lectura del manifest. L'acte ha clos amb una actuació musical d'Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach i un esmorzar popular.

 

En aquest acte s'ha presentat l’exposició Les dones de la meva vida, una exposició creada de forma comunitària, amb l'objectiu de donar un reconeixement i visibilitat a aquelles dones que han estat significatives a la nostra vida, dones la gran majoria anònimes, i d'altres dones que han reivindicat el paper de la dona o que ens han inspirat en el nostre procés vital personal.

 

L’exposició s’ha elaborat amb la participació conjunta de l'Associació la Muralla, la Ludoteca Toc-Joc, el Servei d'Intervenció Socioeducativa, l'Espai Jove, la Residència Vila-seca, l'Associació de Dones de la Pineda, el Casal de la Dona, l'Escola d'Adults de Vila-seca i la Biblioteca, els quals han confeccionat un total de 13 plafons que conformen l'exposició Les dones de la meva vida. Cal destacar que l’exposició es podrà veure a partir del dilluns 11 de març al Mercat de Vila-seca durant 15 dies.

 

Recordem que Vila-seca va iniciar els actes del 8M el passat dilluns 4 de març amb diversos tallers i activitats a l’Espai Jove i a la Ludoteca. De fet, avui divendres a la tarda, concretament a les 6, a l’Espai Jove gaudiran d’una sessió de curtmetratges i els infants, a la Ludoteca, participaran de l’activitat “La descoberta del color lila” adreçada a infants de 0 a 3 anys.

 

Per últim, l’Associació de Dones de la Pineda i el Casal de la Dona organitzaran un dinar de dones demà dissabte i el Centre Cívic i Cultural de la Pineda tancarà els actes del Dia Internacional de les Dones amb una sessió de curtmetratges a les 6 de la tarda.

Image
Image
Image
Image