Notícies Drets socials

L’Ajuntament de Vila-seca, la Creu Roja i Agbar despleguen el Programa ONA Activa’t per contribuir a la transformació sociolaboral a Vila-seca

16 Novembre 2023

L’Ajuntament de Vila-seca i Agbar també han signat el fons de solidaritat a Vila-seca adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat

 

Pere Segura, alcalde de Vila-seca, Ramón Valeriano, delegat de la Delegació Local de la Creu Roja a Vila-seca, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, han signat avui el conveni per posar en marxa el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament), dirigit a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat i de la tarifa social de Vila-seca.

 

A través d’aquest programa social, es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.

 

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Vila-seca, la Creu Roja i Agbar, el programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat i de la tarifa social de Vila-seca. Aquest conveni té una durada d’un any.

 

En paraules de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura: “per a nosaltres la signatura del programa ONA Activa’t implica reforçar tot el que són unes polítiques de sensibilització i de reincorporació al món laboral de persones que estan en una situació de màxima vulnerabilitat. En aquest sentit, establir aquest tipus de col·laboracions amb el món privat, a banda de les pròpies polítiques públiques que gestiona l’Ajuntament, considero que és un cercle que es retroalimenta en positiu. Per a nosaltres, projectes com aquests són estratègics i molt bons pel municipi”.

 

Per la seva part, el delegat de la Delegació Local de la Creu Roja a Vila-seca, Ramón Valeriano, ha destacat: “aquesta gran aliança ens permet mantenir el compromís de posar les persones al centre i acompanyar aquelles que troben més obstacles per accedir al mercat laboral. Treballem activament per eliminar les barreres que impedeixen que les persones accedeixin a oportunitats laborals justes i equitatives. Som ferms defensors de la igualtat d’oportunitats i tracte en l’ocupació. L’ONA Activa’t ens permetrà fortificar les competències de les persones participants, formar-les perquè estiguin millor preparades per al nou mercat laboral, promovent la seva autonomia i l’autoestima perquè tinguin l’oportunitat de prosperar i assolir el seu màxim potencial”.

 

Finalment, el director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, ha remarcat: “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”.

L’Ajuntament de Vila-seca i Agbar també han signat avui el fons de solidaritat a Vila-seca, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. L’import que es destinarà és de 5.000 euros per pagar el rebut de l’aigua a persones en situació de vulnerabilitat del municipi.

Image
Image
Image
Image