Notícies Drets socials

Instal·lació de pictogrames als equipaments municipals

17 Juliol 2023

El passat divendres es va iniciar la instal·lació de diversos pictogrames als equipaments municipals.

 

L'objectiu d'aquesta acció és afavorir una ciutat inclusiva, amable i educadora per a nens i nenes amb algun tipus de trastorn, així com també per a tota la ciutadania en general.

n aquesta edició s'han format 15 noves parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana

 

El passat dimecres, va tenir lloc la presentació de la nova edició del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Vila-seca.

 

L'acte va acollir les parelles lingüístiques que s'han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents de Moldàlvia, Uruguai, Romania, Itàlia, Estats Units i de la resta de l'Estat espanyol.

 

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge.

 

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

Les persones que estiguin interessades a participar en noves edicions del Voluntariat per la Llengua, tant com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se a l'Oficina de Català de Vila-seca, situada al C. de l'Hospital, 1, per telèfon al 977 39 43 25 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Image
Image
Image
Image