Notícies Cultura

Tomatito triomfa a Vila-seca i meravella a la Gala Benèfica contra la leucèmia amb un “Viva la Música”

16 Desembre 2023

L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca va acollir aquest divendres, una nova edició de la Gala a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”. En aquesta ocasió el concert va anar a càrrec de José Fernández Torres “Tomatito”, guitarrista dedicat a l’art de la guitarra flamenca, descobert pel mític “Camarón de la Isla” i al qual va acompanyar durant molts anys. 

 

Davant un auditori totalment ple i abocat a la seva guitarra, més de 400 espectadors van quedar meravellats i envaïts amb l’esplèndida actuació de Tomatito i del seu equip, format pel seu fill José del tomate, a la guitarra; Morenito de Illora i Kiki Cortiñas al cante i les palmes i Israel Suárez “Piraña”, a la percussió. Mestratge sublim d’un guitarrista de referència que en qualsevol de les seves actuacions permet el lluïment també de tots els membres del seu grup.

 

Tomatito, un mestre de la guitarra que fou ovacionat en diversos moments de la vetllada, connectà perfectament amb el públic també mitjançant la conversa i els missatges. Un d’ells el més bonic de tots: “Desde este excelente Auditorio y en agradecimiento a la inmensa labor de la Fundació Josep Carreras, Viva la Música.”

 

Tomatito i el seu equip van respondre al clamor del públic amb un bis final i van ser acomiadats dempeus amb una llarga ovació.

 

La gala benèfica en favor de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia  no és només un esdeveniment artístic de primer nivell, sinó que cada una de les seves edicions és una mostra més del tarannà solidari de tot el municipi de Vila-seca. Amb les recaptacions fruit de la Gala Benèfica, Vila-seca contribueix de manera significativa a la investigació mèdica contra la leucèmia.

 

Cal recordar que a banda de Tomatito, en edicions anteriors van actuar les sopranos Nancy Fabiola, Maria Bayo, Ainhoa Arteta, Barbara Hannigan, Isabel Rey, Lynne Dawson, Pilar Jurado, i Ofèlia Sala; la contralt Ewa Podles i les mezzosoprano Judith van Wanroij i Maria Soler; els tenors Josep Carreras, Jaume Aragall, Josep Bros, Sergi Giménez, Xavier Sabata i Àngel Òdena; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, l’Orquestra Vespres d’Arnadí i la Franz Schubert Filharmonia; Jordi Savall, Estrella Morente i Martirio amb el pianista Chano Domínguez.

Image
Image
Image
Image