Avui s'ha presentat la FiM Vila-seca, que tindrà lloc al 4 al 7 de maig, un certamen que es posiciona com l'esdeveniment de referència de la música emergent i els espectacles musicals familiars a Catalunya
Avui al matí, el Castell de Vila-seca ha acollit la presentació en roda de premsa de la FiM, la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca; una presentació que ha anat a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura; la regidora de Cultura, Manuela Moya, i el director artístic de la FiM, Martí Marfà.
La fira encara una nova edició del 4 al 7 de maig, ampliant un dia més la seva durada i posicionant-se com a cita professional referent del sector musical a Catalunya. La FiM Vila-seca ha programat per a la seva 19a edició 42 propostes musicals que faran fins a 52 actuacions a 8 escenaris de la ciutat tarragonina.
L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, que ha recordat la gratuïtat de tots els concerts, ha posat en valor el gran treball realitzat per l'equip tècnic del certamen i la implicació de l'equip de voluntaris de la FiM. Per part de la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha relacionat algunes de les novetats de la fira d'enguany, com són la incorporació de dos nous escenaris: el de la plaça de Voltes i el del Celler de Vila-seca. També ha destacat les propostes de Km. 0 i les aliances que aquest any fan eixamplar, encara més, l'abast de la fira.
El director artístic de la FiM, Martí Marfà, ha explicat que "la FiM és l'ocasió per a un primer concert davant de públic professional, per a l'estrena del disc de debut, per a la presentació d'un nou espectacle, per iniciar-se en l'ofici de mànager, per descobrir propostes musicals, per encetar una gira, per trobar representant, per incorporar nous grups al roster, per estrenar-se en l'experiència d'anar a un concert en família, per establir noves aliances i complicitats, per començar la temporada de concerts i cultura a l'aire lliure… La FiM pot ser on tot comença".
Sota el lema "On tot comença", la programació de la FiM d'enguany és més arriscada que mai. En la secció emergent, s'ha apostat per noms desconeguts, s'han acollit propostes innovadores i s'ha donat espai a escenes musicals invisibilitzades. En la secció familiar i tots públics, s'han començat a assajar fórmules de suport a la creació, s'han programat formacions amb músics molt joves i s'ha apostat per companyies noves. La FiM Vila-seca 2023 renova el seu compromís amb la feminització dels escenaris, amb un 65% de propostes liderades o formades per dones. I a més, aquesta edició inclou propostes formades per persones no binàries i per persones racialitzades.
Amas, Bewis de la Rosa, BOYE, Eloi Duran, Esther, Figa Flawas, Hugo Arán, Julia Amor, KLK, La Maria, La Prenda Roja, Las Bajas Pasiones, Magalí Datzira, Masta Quba, Meli Perea, Microhomes, Miranda Fernández, Pale Moon, Pértiga DJs, Remei de Ca la Fresca, Saphie Wells, Sara Terraza, Socunbohemio.
Sybille's on Jupiter i Uxue, conformen la programació de música emergent de l'edició 2023.
Les propostes per a tots els públics de 2princesesbarbudes, Ambauka, Aquafonia, Big Band de Granollers, Cia CapGira, Cia Matito, El Pony Menut, Inspira Teatre, La Clika, Les dues estacions de Vivaldi, OMAC Juvenil, Orkestrònia, Queralt Albinyana Blues Trio, Ramonets, The Hanfris Quartet, Woodbeats, completen la programació artística que suma fins a 42 bandes i companyies.
La FiM Vila-seca 2023 acollirà la 4a edició del concurs KLK, on poden participar totes les noves propostes de música urbana feta en català. Després de les tres primeres edicions a Amposta (2020), Lleida (2021) i Reus (2022), el dissabte 6 de maig, dins de la programació oficial de la FiM Vila-seca, KLK celebrarà la seva 4a edició.
La programació artística de la FIM es completa amb la Programació OFF, curada pel Conservatori de Vila-seca i per l'Associació Rodautors, on també participaran grups locals de Vila-seca de diferents estils i formacions. Aquestes actuacions tindran lloc a la Plaça de Voltes, al Parc de la Formiga i pels carrers de Vila-seca del 6 al 7 de maig.