Notícies Cultura

Vila-seca surt al carrer per a rebre la Mare de Déu de la Pineda

05 Desembre 2023

El passat diumenge, 3 de desembre, els carrers del Centre Històric de Vila-seca es van omplir de gom a gom per a donar la benvinguda a la Mare de Déu de la Pineda, en el marc de la VII Portada de la Mare de Déu, una festa quinquennal que se celebra des de 1993 de forma regular.

 

La Processó de la Portada va comptar amb la participació de les famílies de la catequesi de la Parròquia de Sant Esteve, les entitats marianes i les agrupacions parroquials, els devots de la Mare de Déu de la Pineda, els veïns del carrer Verge de la Pineda, les nenes, noies i dones que porten el nom de Pineda, els membres de l’Associació d’Amics del Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, l’estendard de la Mare de Déu, la imatge de la Mare de Déu portada en tabernacle i, tancant la processó, les autoritats eclesiàstiques encapçalades per l’arquebisbe Joan Planellas, les autoritats civils encapçalades per l’alcaldessa en funcions, Manuela Moya, i la banda de música.

 

Els diversos elements festius de Vila-seca i la interpretació de la sardana Mare de Déu de la Pineda a càrrec de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, van rebre a la Mare de Déu a la plaça de l’Església. Després de la processó de la Portada fins a la Parròquia de Sant Esteve, va tenir lloc l’ofrena floral per diverses entitats del municipi, els vespres solemnes i la veneració de la imatge.

 

Durant aquesta setmana se celebren diverses misses amb la presència de la imatge de la Mare de Déu. Cal recordar que avui dimarts, tindrà lloc la Missa amb els malalts i ancians a les 17.30 h; demà dimecres a les 12 es beneiran els infants batejats els darrers cinc anys i dijous, després de la missa de les 8 de la tarda, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, farà una recepció a les Pinedes a l’Ajuntament.

 

Per últim, el divendres 8 de desembre, la Mare de Déu de la Pineda tornarà al Santuari, en una processó amb carro i a peu, a partir de les 10.45 h. A les 12.00 h es farà la missa al Santuari i a les 13.30 h està prevista la tornada cap a Vila-seca. Recordem que hi haurà servei gratuït d’autobusos fins a la plaça dels Països Catalans.

 

Cal destacar que durant aquesta setmana, fins al dijous, s’obre l’església a les 10 del matí i a les 10.15 h es resa el Rosari. A les 12 del migdia es resa l’Àngelus i es tanca l’església, fins a les 17.30 h, hora en què s’obre fins després de la missa.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image