Notícies Cultura

La Franz Schubert Filharmonia presenta una temporada de 5 concerts a Vila-seca

13 Novembre 2023

El primer concert serà aquest divendres 17 de novembre a les 8 del vespre a l’Auditori

 

L’orquestra Franz Schubert Filharmonia ha presentat avui al Celler de Vila-seca 5 concerts per la temporada 2023-24. Dels 5 programes, tres d’ells tindran lloc a l’Auditori Josep Carreras i els dos restants al Celler de Vila-seca. La roda de premsa ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Manuela Moya; el director titular i artístic de la FSF, Tomàs Grau, i el programador de l’Auditori Josep Carreras, Josep F. Solórzano. Moya ha obert la roda de premsa destacant que “com a ciutat, estem molt contents de travar aquestes complicitats per a oferir propostes que ens ajudin a enfortir-nos com a territori”.

 

La Franz Schubert Filharmonia, que justament fa un mes va debutar al prestigiós Carnegie Hall de Nova York, inaugurarà la temporada a Vila-seca aquest divendres 17 de novembre. En paraules del director titular, Tomàs Grau, “Vila-seca és present de forma important a la FSF ja que, a tall d’exemple, al concert de Nova York un total de 4 dels 7 violoncels havien estudiat aquí”. En aquest concert d’obertura de temporada, l’orquestra convida al director Krzysztof Urbanski per a dirigir Txaikovski i la seva Quarta Simfonia. A la primera part, la violinista Soyoung Yoon interpretarà el concert per a violí de Sibelius, considerat com un dels concerts més virtuosos i fascinants de tota la història de la música.

 

El segon dels concerts serà el divendres 23 de febrer a les 9 de la nit, també a l’Auditori Josep Carreras. Gerard Pastor serà, en aquesta ocasió, el director del concert que “enfrontarà” els móns de Marvel i DC, interpretant BSO tan emblemàtiques com Spiderman, Batman, Wonder Woman, Superman, Hulk o Captain America.

 

La propera cita amb la FSF serà a la primavera, concretament el 12 d’abril a les 20.00 h, a l’Auditori. Sota la direcció de Tomàs Grau, l’orquestra comptarà amb la virtuosa flautista coreana Jasmine Choi per a interpretar el concert per a flauta i orquestra núm. 2, KV 314 de Mozart. El públic, en aquest mateix concert, també podrà gaudir de la majestuosa Simfonia “Gran” de Schubert.

 

El 10 de maig, també a les 20.00 h, el Celler de Vila-seca obrirà les seves portes per a la coneguda Simfonia núm. 9, op. 125 de Beethoven. 200 anys després que s’estrenés a Viena, aquesta Simfonia serà interpretada per la FSF acompanyada de la soprano Jone Martínez; la mezzosoprano, Tànit Bono; el tenor Eamonn Mulhall; el baríton, Carles Pachón i el Cor Madrigal, tots sota la batuta del titular de l’orquestra, Tomàs Grau.

 

El Celler de Vila-seca acollirà el cinquè i últim concert que la FSF protagonitzarà a Vila-seca, i ho farà conjuntament amb la companyia PAR en Dansa. “Un total de 70 músics, 70 cantaires i 16 ballarins ompliran l’escenari i fossat del Celler per a teixir un espectacle interdisciplinar” ha recordat Grau. Des del seu Stradivarius de 1729, Sayaka Shoji dirigirà l’orquestra que, en aquesta ocasió, interpretarà Les Quatre Estacions de Max Richter, una obra que re-imagina Vivaldi i que s’ha convertit en tot un clàssic de la música. Aquest concert que combinarà música i dansa en directe tindrà lloc el dissabte 8 de juny a les 20.00 h al Celler.

 

Per la seva part, Josep F. Solórzano ha destacat que “la missió de l’Auditori Josep Carreras sempre ha estat contemplar la presència d’artistes del territori i orquestres amb una gran projecció”, afegint que “omplint sales d’arreu, ens enorgulleix veure que els alumnes del Conservatori formin part de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia”.

 

Cal recordar que les entrades a tots els concerts es podran adquirir al web https://entrades.vila-seca.cat

Image
Image
Image
Image