Notícies Cultura

Els Amics del Teatre de Vila-seca amplien programació i presenten una temporada amb deu espectacles

15 Febrer 2024

Els Amics del Teatre, l’entitat que s’encarrega de la programació teatral a Vila-seca, celebra 25 anys de la seva creació i per commemorar-ho presenta una temporada més nodrida que mai. Enguany s’han programat deu espectacles de gèneres i estils diversos, amb companyies de casa i també amb grans noms de l’escena catalana. Totes les representacions es faran al teatre El Centru de Vila-seca i les entrades valen 15 euros, 8 per als socis dels Amics del Teatre.

 

L’ampliació de la cartellera ha estat possible, gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona, que s’afegeix a l’ordinària que l’entitat rep de l’Ajuntament de Vila-seca. L’arribada dels nous fons ha fet possible contractar més espectacles i fer un salt endavant en la missió dels Amics, que és acostar al teatre a la gent de Vila-seca.

 

La preestrena de la temporada es va fer a finals de gener, amb un muntatge de Mar i Cel del grup Teia Teatre de Vilaplana, que va aconseguir un ple absolut i una gran ovació del públic. La pròxima cita serà el 24 de febrer amb Hamlet 0.1 amb direcció de Sergi Belbel i interpretada per Enric Cambray.

 

La temporada també inclou cinc obres de companyies del territori, algunes professionals i altres amateurs. Entre les professionals hi ha el monòleg Un tipus corrent, de l’actor tarragoní Josep Maria Piñol, que arribarà a Vila-seca el 9 de març, una setmana abans de la seva presentació al Teatre Tarragona. Per l’escenari del teatre el Centru també hi passarà una de les darreres produccions de la Sala Trono: Tornaria a viure com si fos un llangardaix. L’obra, protagonitzada per Oriol Grau, es representarà el 20 d’abril.

 

Pel que fa a les companyies amateurs, aquesta temporada Els Amics del Teatre tornarà a comptar amb la complicitat de la Teca de Cambrils que seran a Vila-seca el 26 de maig amb la comèdia Històries curtes en espais tancats i la històrica companyia TEBAC de Reus que el 8 de juny representarà Mala sang de David Plana. A més, la companyia local La Tramonia estrenarà nova producció, amb doble representació el 4 i 5 de maig. L’obra escollida és El tinent d’Inishmore de Martin McDonagh.

 

Entre les produccions que venen de fora, a més del Hamlet 0.1 d’Enric Cambray, hi ha La paella dels dijous, una coproducció del teatre Maldà i el festival GREC, que es representarà el 7 d’abril i la colpidora Bésties, protragonitzada per Marta Marco, que tancarà la temporada regular el 21 de juny. A més, el 8 de setembre els Amics celebraran els 25 anys de la seva creació amb el nou espectacle del Peyu, que està a punt d’estrenar-se. Es titula La niña bonita i inclou una quina popular.

 

Totes les representacions es faran al teatre El Centru de Vila-seca i les entrades valen 15 euros. Els socis dels Amics del Teatre tenen descompte i només hauran de pagar 8 euros. Per fer-se el carnet de soci s’ha de pagar una quota anual, que és de 15 euros.

Temporada Amics del Teatre de Vila-seca 2024

Dissabte 24 febrer, 19.30
"Hamlet 0.1" amb Enric Cambray

Amb dramatúrgia i direcció de Sergi Belbel aquesta obra és una adaptació en forma d’stand up comedy del primer acte d’una de les obres de teatre més famoses de tots els temps: Hamlet de William Shakespeare. En ella Enric Cambray, un dels noms emergents del teatre català, dona vida a tots els papers de l’auca d’aquesta història d’un príncep de Dinamarca, torturat per l’assassinat del seu pare.

 

Dissabte 09 març, 19.30
Amelie Produccions
"Un tipus corrent" amb Josep Maria Piñol

Aquesta obra és una adaptació de la novel·la El venedor de temps de Fernando Trias de Bes, que narra la història d’un tipus corrent, apassionat per les formigues, que busca la forma de poder fer prous diners per poder dedicar tot el temps del món a la seva veritable passió. L’actor tarragoní Josep Maria Piñol ha adaptat el text i el protagonitza, acompanyat al piano per Natàlia Porté. Una comèdia amb tints tràgics i una paràbola meravellosa sobre les perversions del nostre sistema econòmic.

Diumenge 07 abril, 18.00
Coproducció d’El Maldà i el festival Grec
"La paella dels dijous" amb Llum Barrera, Jordi Andújar, i Núria Cuyàs

Aquesta obra, escrita per Cristina Clemente, presenta la història de la Mercè que, com cada dijous, prepara una paella per dinar amb els seus fills. En aquesta ocasió, però, és una paella especial, de marisc, perquè els vol fer un anunci especial. Aquesta obra forma part d’una trilogia catalano-argentina produïda pel festival GREC amb el títol genèric d’On el teatre batega. Tres històries amb personatges compartits que exploren les relacions familiars.

Dissabte 20 abril, 19.30
Producció Sala Trono
"Tornaria a viure com si fos un llangardaix" amb Oriol Grau, Cristina Murillo i Marc Piñol

Aquesta és una de les darreres produccions de la Sala Trono. La protagonitza l’Oriol Grau en el paper de l’Àngels una dona a qui no li importa morir sola, ni abans d’hora i que, de fet, està més que preparada per fotre el camp. L’obra és un cant a la llibertat i a viure com ens doni la gana, sense haver de donar explicacions a ningú. L’autora és la Glòria Granell, una autora jove formada a l’Escola de Cinema de Catalunya i a la International School of Storytelling de Gran Bretanya.

Dissabte a les 19.30 i diumenge a les 18.30
La Tramoia de Vila-seca
"El tinent d’Inishmore" de Martin McDonagh

La companyia local La Tramoia estrena una obra que feia temps que tenia en ment i en la qual dona protagonisme a tota una nova fornada d’autors. És una comèdia negra, negríssima del reconegut dramaturg i cineasta irlandés Martin McDonagh. El tinent d’Inhishmore forma part de la trilogia d’Aran, tres obres ambientades en aquestes illes petites i esquerpes de la costa occidental d’Irlanda. El protagonista és el Padraic, un integrant de l’Exèrcit Irlandès d’Alliberament Nacional que pensa que aquests de l’IRA són unes bledes assolellades. L’únic que estima és el seu gat, que ha mort accidentalment.

Diumenge 26 de maig, 18.30
La Teca de Cambrils
"Històries curtes en espais tancats" de Vicent Cañón

La companyia la Teca de Cambrils, amb un públic molt fidel a Vila-seca, presenta una comèdia escrita per l’autor i director tarragoní Vicent Cañón. És una recopilació de gags, amb històries hilarants protagonitzades per personatges que es troben en situacions insòlites en espais on es troben tancats amb altres persones.

Dissabte 8 de juny, 19.30
TEBAC - Teatre Estable del Baix Camp
"Mala sang" de David Plana

Mala sang és la darrera producció del Teatre Estable del Baix Camp, el TEBAC, una de les companyies històriques del territori que ja ha superat els 40 anys de trajectòria. La dirigeix l’actor i autor vila-seca Robert Rodríguez, que ja ha realitzat diverses col·laboracions amb el grup reusenc. Mala sang, escrita per David Plana, és una comèdia negra bastida amb tres històries que s’entrecreuen quan els seus protagonistes es troben tancats en un ascensor. La tensió puja, però, qui ha tingut el dia més horrible?

Divendres 21 de juny, 21.00
Sixto pas produccions
"Bèsties" amb Marta Marco

La temporada regular dels Amics del Teatre es tancarà amb aquest monòleg protagonitzat per la gran Marta Marco. La protagonista és una psicologa que rep una consulta una dona amb una filla de 8 anys que es vol posar pits. L’obra és una reflexió punyent sobre la hipersexualització. La peça l’ha escrita la reconeguda actriu britànica Monica Dolan, guanyadora de diversos BAFTA i protagonista de sèries com Black Mirror i Talking Heads. L’obra la va estrenar, originalment, fa set anys al festival d’Edimburg, amb un gran èxit.

Diumenge 8 de setembre, Festa dels 25 anys dels Amics
Produccions El corral
"La niña bonita" amb el Peyu

Els Amics del Teatre comptarem amb el nou espectacle del Peyu per celebrar el nostre 25 aniversari. Està a punt d’estrenar-se i es titula La niña bonita. En ella el popular actor ens proposa una quina, una loteria popular. Amb ell farem una gran festa.

Image
Image
Image
Image