Notícies Cultura

El curtmetratge "Paris 70" de Dani Feixas guanya el premi nacional al millor curtmetratge de ficció del FICVI

23 Octubre 2023

Unes 2300 persones van assistit a la gala de cloenda del FICVI, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca

 

Ahir a la tarda va tenir lloc la cloenda de la 8a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), una Gala de Lliurament de Premis celebrada al Celler de Vila-seca i presentada per Txe Arana i David Olivares. Han estat uns 2300 espectadors, aproximadament 300 més que l’edició anterior, els que durant tota la setmana han passat a visionar les projeccions.


Un any més, el FICVI col·labora en la preselecció de curtmetratges dels Premios Goya enviant-hi el curtmetratge guanyador del Premi Nacional al Millor Curtmetratge de Ficció. En aquesta edició, el curtmetratge guanyador d’aquesta categoria ha estat París 70 de Dani Feixas, una comèdia que es planteja si les mentides blanques són una solució al patiment, o si sempre és preferible dir la veritat i enfrontar-se a la realitat. Aquest curt compta amb les actuacions dels grans Alain Hernández, Luisa Gavasa i Neus Asensi.


Tonser del danès Mads Koudal ha rebut el Premi Internacional al Millor Curtmetratge de Ficció de la mà de l’alcalde de Vila-seca Pere Segura, que va felicitar el guanyador i va encoratjar-lo a seguir treballant als seleccionats i als que no ho han estat perquè no deixin de crear “veritables obres d’art”. Al filmet, tres amics que es recuperen de l’adrenalina d’haver rebut unes begudes energètiques al supermercat, veuen un home autista i una de les membres del grup decideix jugar amb la seva innocència. El Premi Internacional a Millor Curtmetratge d’Animació va ser concedit a To bird or not to bird de Martín Romero, una mirada crítica i calidoscòpica visió del món actual a través de les tragicòmiques i esperpèntiques vivències d’uns ocells. El guanyador del Premi D.O Catalonia d’enguany va ser Sushi d’ Iván Morales, una comèdia en la que veiem com a en Betu i a en Jaume, un pare i un fill que passen unes hores junts, encara els falta molt per entendre el significat de paternar. Albert Carbó es va endur el Premi del Jurat Jove amb Sisè primera, en el que la propietària d’un edifici de l’Eixample de Barcelona decideix buscar nous inquilins per un pis i concerta entrevistes amb diverses persones a qui no donarà les mateixes oportunitats. El Premi del Públic va ser per O Coidado de Miguel Canalejo, un curt sobre la vellesa, la soledat i la tecnologia.


Durant els dies 15 i 16 d’octubre Vila-seca es va convertir en un gran plató gràcies al concurs IN SITU. Es tracta d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada durant el cap de setmana, fent servir localitzacions de Vila-seca i uns elements sorpresa entregats per la direcció el festival just abans de començar el concurs. El primer premi del concurs IN SITU va ser per Descosit d’Àngel. O Brunet i, en segon lloc, per La triste historia de Nicoleta Votzenof y su amigo el Conde Mor d’Arián Araujo.


PALMARÈS DEL FICVI 2023:
1. Premi Internacional de Millor Curtmetratge de Ficció: Tonser de Mads Koudal

2. Premi Nacional al Millor Curtmetratge de Ficció: París 70 de Dani Feixas

3. Premi Internacional Millor Curtmetratge d'Animació: To bird or not to bird de Martín Romero

4. Premi D.O Catalonia: Sushi d’Iván Morales

5. Premi del Públic: O Coidado de Miguel Canalejo

6. Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge: Sisè primera d’Albert Carbó

7. Premi Honorífic a la trajectòria professional: Ramón Barea

8. Primer premi In situ: Descosit d’Àngel. O Brunet

9. Segon premi In situ: La triste historia de Nicoleta Votzenof y su amigo el Conde Mor d’Arián Araujo.

Titol 2

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.

 

En aquesta edició s'han format 15 noves parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana

El passat dimecres, va tenir lloc la presentació de la nova edició del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Vila-seca.

L'acte va acollir les parelles lingüístiques que s'han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents de Moldàlvia, Uruguai, Romania, Itàlia, Estats Units i de la resta de l'Estat espanyol.

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

Les persones que estiguin interessades a participar en noves edicions del Voluntariat per la Llengua, tant com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se a l'Oficina de Català de Vila-seca, situada al C. de l'Hospital, 1, per telèfon al 977 39 43 25 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

 

Image
Image
Image
Image