Notícies Cultura

32 concerts de tots els estils farceixen la nova temporada de l’Auditori Josep Carreras

10 Novembre 2023

Avui l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca ha presentat la nova temporada de concerts que s’allargarà fins al proper mes de juny. La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Manuela Moya; el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep F. Solórzano i l’assessor de programació de l’Auditori Josep Carreras, Xavier Pastrana.

 

La nova programació, que comptarà amb un total de 32 concerts, “compta amb propostes adreçades a tots els públics, ja que volem que l’Auditori s’ompli de persones amb diverses sensibilitats i, també, arribar a les noves generacions que comencen a treure el nas en la cultura”. Així ho ha explicat la presidenta de la Fundació, qui també ha volgut destacar la celebració, enguany, dels 50 anys dels ensenyaments musicals i de la fundació del Cor Sant Esteve a Vila-seca.

 

De fet, tal i com ha mencionat Xavier Pastrana, “el món coral sempre ha sigut important a Vila-seca i, per aquest motiu, les efemèrides tan destacades d’aquest any només es poden celebrar amb música”. En aquest sentit, el Cor Sant Esteve oferirà el concert “Christmas songs” juntament amb Elena Gadel el 22 de desembre. Aquesta mateixa formació tornarà a pujar a l’escenari de l’Auditori el 22 de març amb Camerata XXI, interpretant “El Rèquiem de Fauré”, “una obra cabdal de la música coral que significa un gran repte per al Cor”. Per la seva banda, el Cor Scherzo actuarà el 24 de febrer juntament amb Anabel Montesinos i l’Ensemble O Vos Omnes actuarà el 26 d’abril.

 

Per la seva banda, la Franz Schubert Filharmonia tindrà presència a l’Auditori en un total de 3 concerts: interpretant la Quarta de Txaikovski el 17 de novembre; amb el concert “Marvel vs DC” el 23 de febrer i al costat de Jasmine Choi amb “La Gran de Schubert” el proper 12 d’abril.

 

“Tomatito serà el protagonista de la gala benèfica d’enguany, un mite de la música que ens acompanyarà en aquest concert solidari” tal i com ha explicat Josep F. Solórzano, recordant que, d’aquesta manera, “enguany no serà un concert de tipus líric, com habitualment tenim costum a Vila-seca”. Solórzano també ha posat l’èmfasi en els concerts que oferirà el Quartet Gerhard, els quals tenen residència artística a l’Auditori Josep Carreras. El director del Conservatori ha volgut destacar que molts artistes de renom internacional demanen ser presents a la programació de l’Auditori, “fet que ens demostra la importància d’aquest equipament arreu i ens recorda que, per les seves característiques, el Josep Carreras és un punt de trobada de la música de qualitat i d’alt nivell”. 

 

Cal recordar que, durant els propers mesos, l’Auditori també veurà passar pel seu escenari a personalitats de la música tan destacades com, per exemple, Diana Baker i Dani Espasa, Libérica Trio, Ala Voronkova i Guerassim Voronkov, Judit Neddermann o Sasha Amorós, entre d’altres.

 

Les entrades als concerts es podran obtenir pròximament a https://entrades.vila-seca.cat.

Image
Image
Image
Image