Noticias Sostenibilidad

El Celler de Vila-seca acollirà la Jornada del 20è aniversari del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya

16 Abril 2024

La jornada per a professionals comptarà també amb activitats familiars per a reconèixer als professionals de les ciències ambientals i celebrar la seva trajectòria.

El dissabte 27 d'abril, el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) celebrarà dues dècades, des de la seva fundació, amb una àmplia programació d'actes oficials dirigits als professionals i activitats culturals familiars entorn la temàtica del medi ambient. Aquests esdeveniments tindran lloc en el Celler i el Castell de Vila-seca, cedits per l'Ajuntament de Vila-seca.

 
Amb aquesta celebració, el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya reconeix i ressalta la professió dels ambientòlegs, els qui contribueixen a sensibilitzar a la ciutadania sobre els problemes mediambientals, a implementar noves regulacions en aquest àmbit i també a promoure la col·laboració de les indústries en fer possible la millora i el respecte al medi ambient.

 

La divulgadora científica Evelyn Segura donarà inici a la celebració del 20è aniversari a les 11.00 h amb la moderació d’una taula rodona en la qual es debatran temes relacionats amb el medi ambient. En aquest debat participaran les següents personalitats: David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Pere Segura, alcalde de Vila-seca; Mons Badia, presidenta del COAMB; Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya; Mireya Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya.

 

Posteriorment, es durà a terme el lliurament dels 8è Premis de Ciències Ambientals, seguits d'altres activitats culturals per a la ciutadania que s'estendran fins a les 20.00 hores. Entre aquestes activitats destaquen: un vermut musical i tast de vins de cellers d’ambientòlogues, tallers per als més petits, visita guiada al Castell o la projecció del documental Demain.

 

Una professió de present  amb futur

En el context de crisi ecològica en què ens trobem actualment, el paper de l'ambientòleg/a és essencial per a solucionar els molts problemes ambientals als quals ens enfrontem, així com per a prevenir o alentir la degradació dels ecosistemes.

 

Sobre el Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

El Col·legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) és una institució dedicada a representar, defensar i promoure el desenvolupament i reconeixement de la professió de l'ambientòleg a Catalunya, així com organitzar l'exercici de la professió i fomentar la protecció i conservació del medi ambient.

Presidit per la consultora en Smart cities, Mons Badia, aquest col·legi va ser creat al 2004 mitjançant la Llei 12/2003 per un grup d'ambientòlegs/gues que volien professionalitzar les Ciències Ambientals. En l'actualitat, el COAMB compta amb 950 membres inscrits a Catalunya, titulats en Ciències Ambientals, estudiants del grau o professionals del medi ambient.

Image
Image
Image
Image