Noticias Salud

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l'estil de vida mediterrani

25 Abril 2024

Del 2 a l'11 de maig es duran a terme una cinquantena d’activitats, xerrades i tallers, adreçats a tota la ciutadania

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada per la Comissió de Salut Comunitària de l'ABS de Vila-seca de la Xarxa Santa Tecla i l'Ajuntament de Vila-seca, que aquest any té com a lema "L’estil de vida mediterrani". Enguany, doncs, es posarà èmfasi en la importància que té, no només seguir una dieta mediterrània, sinó en tot el que comporta seguir un estil de vida mediterrani en general: mantenir-se actiu, socialitzar, fer activitats en grup i activitats a l’aire lliure, compartir menjars amb la família, sense presses, i respectar un descans adequat. Tot això juntament amb la ja coneguda –però cada vegada menys seguida– dieta mediterrània: una dieta rica en fruita i verdura, amb aliments de temporada, que incorpori fruits secs i utilitzi cereals integrals, peix i oli d’oliva i sigui baixa en aliments processats. I és que la dieta mediterrània és molt més que alimentar-se, és també compartir i socialitzar.

 

Els últims estudis científics han demostrat que un estil de vida mediterrani s’associa a un menor risc de desenvolupar fragilitat entre la gent gran, així com altres grans beneficis, entre els quals   destaquen una millora de l’esperança de vida; la disminució de l’envelliment prematur de les cèl·lules; la prevenció de les malalties cardiovasculars, entre les quals hipertensió arterial o diabetis mellitus; la reducció de l’obesitat i la síndrome metabòlica; l'efecte protector en el deteriorament cognitiu; la millora del benestar físic i mental i de l’equilibri de la microbiota intestinal.

 

Per tots aquests motius, és primordial recuperar i mantenir un estil de vida mediterrani per obtenir una bona salut de la població. A més, cal destacar també els beneficis que comporta en l'aspecte mediambiental: disminució d’emissió de CO2 i gasos contaminants i disminució de la utilització de plàstics, ja que es consumeix producte de temporada i de KM 0. Per tant, podem dir que amb un estil de vida mediterrani garantim un planeta també més saludable.

 

Al llarg de tota la setmana es duran a terme diferents actes, xerrades, activitats i tallers amb l’objectiu de conscienciar, educar i donar a conèixer a tota la població els diferents beneficis i la importància de seguir un estil de vida mediterrani.

 

Image
Image
Image
Image
Image