Noticias Movilidad

L'Ajuntament de Vila-seca, Premi MobiliCat 2024 a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat

08 Mayo 2024

El passat dijous, 2 de maig, en el marc de la 6a Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada al teatre municipal de Lloret de Mar, l'Ajuntament de Vila-seca va ser distingit amb el Premi MobiliCat a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat, pel projecte de targeta ciutadana intel·ligent “VilaCard”, la qual ofereix als residents una sèrie d’avantatges, com ara l’accés gratuït a l’autobús urbà.

 

Josep Toquero, 2n Tinent d’Alcalde i regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme de l’Ajuntament de Vila-seca, va rebre el premi a mans del director general de l’ATM de Barcelona, Manuel Valdés. L’acte va ser presidit per la consellera de Territori, Ester Capella, i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell.

 

Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM de Barcelona, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb l’objectiu de reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, fan a Catalunya.

 

VilaCard, exemple d’èxit de col·laboració publicoprivada

El projecte de la targeta ciutadana VilaCard, que incorpora tot un seguit d’avantatges per als vila-secans i vila-secanes, compta amb la implicació i el treball col·laboratiu de diverses empreses i ens públics. Alguns exemples són els següents:

  • El funcionament de la targeta VilaCard va a càrrec de l’empresa Zitycard
  • L’empresa Seeketing ha estat l’encarregada de sensoritzar el bus municipal i el Castell de Vila-seca per a detectar, de forma anonimitzada, els dispositius mòbils que hi passen així com el seu comportament. Aquest projecte pilot de sensorització, a la vegada, s’ha pogut realitzar perquè l’Ajuntament de Vila-seca forma part del grup SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya i la Fundació I2Cat, qui realitza un seguiment del projecte.
  • L’operador que presta el servei de mobilitat a Vila-seca és Plana, amb qui es manté una estreta col·laboració per a la millora contínua del projecte, així com també amb ATM Camp de Tarragona.
  • Amb GMV l’Ajuntament de Vila-seca ha aconseguit integrar la targeta VilaCard amb el títol de mobilitat.
  • Per últim, CTTI s’encarrega de fer un seguiment del projecte de mobilitat i Capgemini vetlla per aconseguir-ne noves integracions.
Image
Image
Image
Image
Image