Noticias de actualidad en Vila-seca

L'Oficina de Català de Vila-seca presenta una nova edició del Voluntariat per la Llengua

16 Abril 2024

Es van presentar 26 noves parelles lingüístiques

Ahir dilluns a les 6 de la tarda va tenir lloc la presentació de la nova edició del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) a Vila-seca.

 

L'acte va acollir les parelles lingüístiques que s'han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents de Moldàlvia, Uruguai, Romania, Colòmbia, Argentina, Xile, Perú, Veneçuela, Brasil, Ucraïna, Sud-àfrica, Marroc, Xina i de la resta de l'Estat espanyol.

 

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge.

 

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

 

Les persones que estiguin interessades a participar en noves edicions del Voluntariat per la Llengua, tant com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se a l’Oficina de Català de Vila-seca, situada al carrer de l'Hospital, 1, per telèfon al 977 39 43 25 o per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Image
Image
Image
Image