Notícies Cultura

Taula rodona sobre l’ensenyament de la guitarra a Vila-seca, el proper dimecres 8 de maig

06 Mayo 2024

L’acte s’emmarca en el programa del 50è aniversari de l’Escola Municipal de Música

En el marc dels actes del 50è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Vila-seca, el proper dimecres 8 de maig a les 19.00 h, l’Auditori Alcalde Josep Malapeira acollirà la taula rodona “L’ensenyament de la guitarra a Vila-seca. Tradició i innovació”. L’acte comptarà amb la presència dels antics docents Carles Trepat i Remei Tell, i del professorat actual del departament de guitarra de l’Escola i el Conservatori de Música de Vila-seca.

 

L’inici de les classes de guitarra a Vila-seca es remunta a la dècada dels anys 70 del segle passat, quan l’activitat pedagògica de l’escola de música creixia al voltant de l’empenta i de la projecció del Cor Sant Esteve, entitat que aquest any també celebra els 50 anys de la seva existència.

 

En la seva projecció hi va contribuir la presència, en els cursos internacionals de música que van tenir lloc a Vila-seca durant les dècades dels anys 80 i 90, de José Tomàs, qui va ser un dels pedagogs més importants de la guitarra del segle XX i destacat deixeble del gran guitarrista Andrés Segovia.

 

Van ser les primeres passes dels professors Scott Jackson Willey, Remei Tell, Manuel González, Carles Trepat i Antoni Baiget qui van marcar un exitós camí en la pedagogia de la guitarra a Vila-seca i al territori. Un llegat que continua de la mà de l’actual professorat del departament de guitarra i de corda polsada, i que en aquest acte es posarà en valor fent un recorregut per tota la seva història.

Image
Image
Image
Image