Notícies Cultura

“Please don’t smile” de Frank Horvat, nova exposició de fotografia al Castell de Vila-seca

09 Noviembre 2023

Ahir a la tarda va quedar inaugurada l’exposició que es podrà visitar fins el dia 19 de maig

 

Ahir el Castell de Vila-seca va acollir la roda de premsa de presentació de l’exposició “Please don’t smile”, del fotògraf Frank Horvat. L'acte va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Manuela Moya; del director general de la Fundació Antoni Vila Casas, Joan Torras i de l’assessora d’art de Presidència de la Fundació, Natàlia Chocarro.

 

En el marc del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Vila-seca, la Fundació Antoni Vila Casas presenta aquest cop l’exposició “Please don’t smile”, una retrospectiva d’un dels fotògrafs més icònics de la segona meitat del segle XX, l’italofrancés Frank Horvat (Abbazia (Itàlia), l’actual Opatija (Croàcia), 1928 – Boulogne-Billancourt, França 2020).

 

La producció de Frank Horvat és heterodoxa i inclassificable, on la dona i la moda hi juguen un paper cabdal. Gran part de la vida artística i professional de Horvat va transcórrer entre models, a la recerca del gest perfecte, de l’instant que va captivar les portades de les revistes de moda més prestigioses. De fet, va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d’una aura de modernitat.

 

Durant la presentació, la regidora Manuela Moya va posar en valor la col·laboració amb la Fundació Antoni Vila Casas, ja que permet continuar en el camí de convertir el Castell de Vila-seca en un centre cultural de referència per les nostres contrades. De fet, va recordar sobretot el valor de les més de 31.000 persones que han visitat el Castell de Vila-seca aprofitant les sis exposicions que s’han realitzat en aquest espai durant els darrers 4 anys.

 

En aquest sentit, Joan Torras, va destacar la contundència d’aquestes xifres i la figura d’aquest fotògraf molt valorat per la Fundació Antoni Vila Casas ja que aquesta exposició, que va ser ideada i dirigida pels difunts Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat l’any 2018, presenta una acurada selecció de fotografies.

 

Per la seva banda, Natàlia Chocarro, com assessora d’art de Presidència de la Fundació, va explicar que “aquest és un dia especial per a tot l’equip de la fundació ja que és la primera exposició que realitzem sense la presència del Sr. Antoni Vila Casas, que ens va deixar fa poques setmanes”. La mateixa Chocarro, que ha coordinat tots els espais i detalls de l’exposició, va voler recordar l’amistat entre ambdós col·leccionistes, Antoni Vila Casas i Frank Horvat, que es van conèixer a París l’any 1999 i on va iniciar una estreta col·laboració.

 

L’exposició, composta per una setantena de fotografies captades entre el 1946 i el 1989, es podrà visitar fins el 19 de maig de 2024 al Castell de Vila-seca.

Image
Image
Image
Image