Notícies Cultura

La 20a FiM Vila-seca convocarà més de 500 professionals del sector musical

03 Mayo 2024

Després de presentar la programació artística de la nova edició, integrada per 39 propostes musicals, la FiM Vila-seca presenta el seu programa professional complet

Les activitats professionals de la 20a edició de la FiM Vila-seca tindran lloc del dijous 16 al dissabte 18 de maig al Castell de Vila-seca com a epicentre de l’activitat professional de la FiM Vila-seca.

 

L’organització de la fira de música emergent i familiar preveu convocar més de 500 professionals del sector musical català, andorrà i valencià. S’hi celebraran més de 25 activitats adreçades al públic professional, que inclouen una selecció acurada de showcases i espectacles musicals, amb un nombre destacat d’estrenes i novetats. A més, el programa compta amb reunions ràpides, pitchings, mentories exprés i espais de networking. Les activitats professionals són d’accés lliure per a les professionals acreditades.

 

Aquest mig miler de professionals troben en la fira un espai per a la descoberta musical i una cita idònia i de proximitat per trobar-se amb altres agents del sector i fer-hi negoci. La FiM Vila-seca pretén amb el seu programa professional dinamitzar el mercat de la música en directe, facilitar la feina dels professionals musicals i millorar les oportunitats artístiques i comercials en els àmbits de la música emergent i la música familiar. Aquesta voluntat d’esdevenir un important mercat musical català es fa palès en les més de 200 reunions ràpides programades entre programadors i mànagers o els 40 projectes que es donaran a conèixer en les sessions de pitchings.

 

Les activitats professionals de la FiM comptem amb la col·laboració de diverses institucions i associacions representatives del sector com l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE Catalunya i l’Associació de Teatre per a tots els Públics de Catalunya (TTP).

 

El dijous 16 de maig la FiM acull una jornada de formació i debat sobre la tasca de programació musical i desenvolupament de públics de la música en l’àmbit de les programacions estables a nivell local, coorganitzada amb la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. L’activitat s’adreça a programadores i programadors públics, per tal de compartir bones pràctiques, inquietuds, recursos i dificultats a l’hora d’acollir estils, formats i propostes musicals amb menor capacitat de convocatòria. L’objectiu de la jornada és incentivar i facilitar aquest repte, per tal d’eixamplar la diversitat, la qualitat i el risc de les programacions musicals a nivell local.


Enguany el programa professional de la FiM torna a incloure un programa específic adreçat a professionals emergents, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical, que s’organitza de la mà de l'Àrea de Mercats de l'ICEC i sota la seva marca d'internacionalització Catalan Arts. La Jornada Catalan Arts per a Professionals Emergents se celebrarà el 17 de maig i inclourà mentories amb professionals de trajectòria, una taula d’experiències amb joves mànagers i reunions ràpides de matchmaking amb grups i artistes emergents.

 

Com a novetat, el programa professional inclou una jornada específica adreçada a músics i autors musicals emergents, que s’organitza de la mà de la Fundació SGAE el 18 de maig de 2024, en el marc del projecte SOC AUTOR, en el qual també hi participa la xarxa de Cases de la Música. Amb l’objectiu de reforçar el suport a la creació i l’autoria emergents, la proposta ofereix diverses activitats de formació, assessorament, mentoria i reflexió. Les activitats inclouen mentories artístiques amb mànagers del sector, presentacions breus de recursos de suport a la creació i un taller formatiu entorn a la gestió dels drets d’autoria.

 

Sota el lema “Demà és ara”, la FiM Vila-seca celebrarà la seva 20a edició entre el dijous 16 i el diumenge 19 de maig, amb 55 concerts d’accés lliure i gratuït. Ja es poden consultar els horaris al web www.fim.cat. L’edició 2024 de la FiM programa un total de 39 formacions, de les quals 23 són actuacions de grups emergents i 32 projectes de música familiar. Hi haurà més de 150 artistes sobre els 8 escenaris de la FiM que faran de la ciutat tarragonina la capital musical del país durant un cap de setmana de primavera. La fira renova el seu compromís amb l’aposta per les primícies, amb un 92% d’espectacles i concerts que seran estrenes.

 

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca està organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Image
Image
Image
Image