Notícies Cultura

El Celler projecta el premiat documental “Revolutionary Quartet, l’enigma Gerhard”

08 Mayo 2024

El proper dijous 9 de maig a les 19.00 h, tindrà lloc al Celler de Vila-seca la projecció del documental “Revolutionary Quartet, l’enigma Gerhard”, un recorregut i una mirada per la figura del compositor vallenc Robert Gerhard, a través dels músics del mateix Quartet Gerhard.

 

El film va ser guanyador del Premi In-Edit 2023 al millor documental nacional i posa en valor a un dels compositors claus de la música contemporània del segle XX en els diversos àmbits que va explorar, entre ells el dodecafonisme i la música electrònica.

 

En el film es dona a conèixer la trajectòria del Quartet Gerhard, un dels quartets de corda de referència al país, seguint les seves passes en diferents moments de treball i de concerts arreu d’Europa.

 

L’acte comptarà amb la presència del mateix quartet, dels directors del documental, Josep Badell i Xavier Bosch, i del compositor Joan Magrané, encarregat de tancar l’acte.

 

Tant el Quartet Gerhard com el compositor Joan Magrané són figures vinculades a l’Escola de Música de Vila-seca, que enguany celebra els seus 50 anys, i al seu Conservatori, com a antics alumnes. A més, el quartet, forma part habitual de la programació de l’Auditori Josep Carreras ja que n’és resident des de fa alguns anys.

Image
Image
Image
Image