Una campanya per a promoure les joguines en català

La campanya "I tu, jugues en català?" promoguda pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) pretén donar visibilitat a l'oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne el consum

La campanya s'executa a tot Catalunya i a l'àmbit del CNL de Tarragona s'hi han adherit 27 botigues, que s'han compromès a donar visibilitat a la seva oferta de jocs i joguines en català i a difondre material de la campanya.

Concretament, a Vila-seca, s'hi han adherit la llibreria El Castell i la llibreria Sant Jordi que, a més de promocionar la campanya amb la caixa a l'aparador i tenir fulls informatius i cartes als reis per a distribuir entre els seus clients, s'han compromès a ampliar el seu estoc de joguines en la nostra llengua.

Per altra banda, el web del CPNL permet els consumidors consultar un catàleg amb 800 jocs amb presència manifesta del català, en la llengua del joc, si és el cas, o en l'etiquetatge o embalatge. Aquest catàleg inclou una aplicació que permet fer cerques segons l'edat, el tipus de joc, el fabricant, etc. Al mateix web es poden consultar les adreces de les botigues de joguines adherides.

Així mateix, els nens que vulguin escriure la carta als reis hi trobaran un model, que també s'han repartit a les escoles i en esdeveniments relacionats amb les festes de Nadal. Alguns d'aquests esdeveniments són activitats que els centres de normalització lingüística de tot Catalunya estan organitzant durant aquestes festes de Nadal i per això s'anuncien també a l'apartat "Calendari" del web.

A banda del web, el CPNL també ha creat una app gratuïta, que es diu "I tu, jugues en català?", tant per a Android com per a IOS, amb el cercador, que permet consultar els jocs i fins i tot valorar-los, el calendari d'activitats, etc.

Finalment, qui vulgui posar-se a prova dels seus coneixements sobre els jocs i joguines en català pot contestar aquest qüestionari

Si bé aquestes setmanes prèvies a les diades de Nadal i Reis són les més fortes pel que fa a la venda de jocs i joguines, l'objectiu és estendre la campanya al llarg de tot l'any, promocionant la pràctica i el coneixement del joc en català.