Els diumenges, visites a l'espai natural de la Séquia Major

Cal fer reserves amb antelació al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca

Com cada any, a partir del mes d'octubre, les visites a l'espai natural de la Séquia Major es duen a terme els diumenges. La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d'uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s'explica la història de l'indret i els seus valors naturals, s'interpreten les rastres d'activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s'observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l'espai.
 
La Séquia Major es va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.
Les visites, que cal reservar-les amb antelació al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca (telèfon 977 39 03 62) i a l'Oficina de Turisme de la Pineda (caps de setmana), es duen a terme els diumenges d'11.00 a 13.30 h (entre els mesos d'octubre a febrer) i els dissabtes i diumenges, de les 18.00 a les 20.30 h (els mesos d'agost i setembre). 
 
El punt de trobada d'aquestes visites és a l'accés principal de la Séquia Major, a la plaça de la Cançó Catalana, a la Pineda. Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites.