La Junta Local de Seguretat aprova el Pla Local de Seguretat pel període 2019-2022

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va visitar Vila-seca i va presidir la Junta

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, va visitar Vila-seca i va participar en la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada el passat 18 d'octubre. El conseller va signar al llibre d'honor de la població i fou rebut per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i per diversos regidors de la Corporació Municipal.

A la reunió de la Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde i el conseller, hi van participar també els màxims responsables dels cossos de seguretat i emergències, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Portuària i Guàrdia Civil i també va comptar amb la presència del regidor en matèria de seguretat pública, Josep M. Pujals; del director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; del delegat del Govern, Òscar Peris; de la subdirectora general de Coordinació de la Policia a Catalunya, Begoña Curto, i del director dels serveis territorials del departament d'Interior, Joan de la Monja.

La Junta Local de Seguretat, a banda de d'analitzar la situació de seguretat del municipi, on segons paraules del conseller "el nombre de fets delictius a Vila-seca es situen per sota de les dades respecte a bona part de les poblacions de Catalunya", va aprovar el Pla Local de Seguretat de Vila-seca (2019-2022), va donar compte de l'aprovació de la creació de la Comissió de Protecció Civil Municipal i del seu reglament intern i va donar compte també de la recepció del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que serà aprovat ben aviat pel ple municipal de Vila-seca.

Cal esmentar que els documents que conformen el DUPROCIM de Vila-seca són el PAM Inuncat, el PAM Sismicat, el PAM Camcat, el PAM Transcat, el PAM Plaseqta, el PAM Neucat, el PAM Aerocat, el PAM Radcat, el PAM Vencat i el Pla Territorial Municipal PROCICAT, que inclou emergències per onades de calor, emergències per actes en zones de pública concurrència i emergències per pandèmies.

Aquesta reunió, valorada molt positivament per l'alcalde de Vila-seca, ha estat qualificada d'extraordinària i molt important ja que " s'hi han aprovat documents essencials per a la seguretat pública dels propers anys al nostre municipi".