‘Madre' de Rodrigo Sorogoyen guanya el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca 2017

‘Darrel' de Marc Briones i d'Alan Carabantes rep el premi al millor curt d'Animació i ‘Lethe' d'Eric Romero s'endú el del públic

L'Auditori Josep Carreras va acollir ahir al vespre la gala de cloenda de la segona edició del FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges organitzat pel Patronat de Municipal de Turisme de Vila-seca. ‘Madre' del director Rodrigo Sorogoyen va guanyar el Premi Internacional al Millor Curtmetratge de Ficció. Aquest curt, premiat a diversos concursos internacionals, explica la història d'una conversa quotidiana que s'acaba convertint en una tràgica situació contrarellotge arran de la trucada telefònica d'un fill de set anys a la seva mare. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va ser l'encarregat de lliurar el premi.

El premi al Millor Curtmetratge d'Animació se'l va endur ‘Darrell' de Marc Briones i Alan Carabantes. Aquest curt, nominat al Goya i premiat a la Secció Anima't al Festival de Sitges, és una entretinguda història de tres minuts sobre la seducció entre dos camaleons que esperen a una estació de metro. El director de cinema i guanyador de dos premis Goya, Pedro Solís, membre del jurat del FICVI, va lliurar l'estatueta.

Entre els altres guardonats al festival, ‘Adivina' de Gonzaga Manso es va endur el Premi Estatal al Millor Curtmetratge de Ficció; ‘Fugit' de Marta Bayarri va guanyar el Premi DO Catalonia al Millor Curtmetratge en Llengua Catalana; ‘Lethe' d'Eric Romero es va endur el Premi del Públic i l'humor negre de ‘RIP', de Caye Casas i Albert Pintó, va marxar a casa amb l'estatueta del Premi del Jurat Jove.

Durant la gala de cloenda del FICVI també es van lliurar els premis del concurs In Situ. ‘La peor decisión de mi vida' d'Alicia Mateos va guanyar el primer premi i ‘The mousetrap', d'Alejandro Carrión, va quedar en segon lloc. Ambdós curtmetratges rodats a diferents espais de Vila-seca i amb una trampa per a ratolins com a element obligat a la seva història, tal i com es van establir a les normes de participació del concurs.

El  FICVI va tancar ahir la seva segona edició, després de nou dies de projeccions i activitats. El director del festival, Josep G.Varo, va mostrar la seva satisfacció per la gran participació i per la qualitat, tant dels curtmetratges presentats, com de les masterclass, una novetat d'aquesta segona edició. Durant la cloenda, el públic també va poder tornar a veure cadascun dels curtmetratges premiats.

El FICVI és un festival cinematogràfic que pretén difondre i promoure l'art del cinema i acostar-lo a tots els públics. Amb l'organització d'aquesta mostra, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca vol apostar per la cultura, el cinema i els directors novells que treballen amb el petit format.