Cinquena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca

Cal fer reserva prèvia a http://ficvi.com per tal d' assistir a les projeccions

El passat dissabte, 17 d'octubre, va arrencar la cinquena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. En aquesta ocasió es projectaran 50 curtmetratges seleccionats d'entre 898 obres presentades, 39 del gènere de ficció i 11 d'animació, que es poden veure de manera gratuïta a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca i també en directe per TAC12.
 
El festival, organitzat el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, començà, com és habitual, amb la secció In Situ, un concurs en què s'han enregistrat curtmetratges de no més de 3 minuts de durada fent servir els carrers de Vila-seca com a plató.
 
Al llarg d'aquesta setmana s'aniran projectaran diferents passis de curts. Concretament del 19 al 23 d'octubre es tornarà a repetir l'experiència d'apropar el cinema als més petits i es faran projeccions de curtmetratges d'animació a les escoles del municipi.
 
La gala de lliurament de premis tindrà lloc el diumenge 25 d'octubre a l'Auditori Josep Carreras i estarà presentada per l'actor Fermí Fernández. En ella es faran entrega dels premis a les diferents categories del festival: Premi internacional al millor curtmetratge de ficció; premi nacional al millor curtmetratge de ficció; premi internacional al millor curtmetratge d'animació, premi DO Catalonia al millor curtmetratge en llengua catalana, premi del públic al millor curtmetratge, premi del jurat jove al millor curtmetratge, 1r i 2n premi In Situ.
 
La cinquena edició del FICVI estarà marcada per la situació sanitària de la Covid19. Per aquest motiu s'han extremat unes mesures de seguretat i higiene durant tot el festival. Entre elles, destaca la necessitat de fer una reserva prèvia a http://ficvi.com  del dia en què es vol assistir a les projeccions per tal de garantir l'aforament màxim permès i assignar una butaca a cada espectador.