Noticias Juventud

Vila-seca es presenta als fons Next Generation amb 9 projectes destinats al seu frontal marítim

14 Octubre 2021

El total de la inversió és de 10 milions d'euros

L'Ajuntament de Vila-seca ha presetnat un total de 9 projectes als fons europeus de recuperació Next Generation, amb una inversió de 10 milions d'euros centrats en el nucli turístic de la Pineda i amb l'objectiu principal de convertir-se en una destinació turística sostenible.

"Vila-seca, destinació sostenible – Cal·lípolis Next Generation" és el gran projecte amb el qual Vila-seca vol transformar i modernitzar el nucli turístic de la Pineda, a través de la sostenibilitat i la digitalització, augmentant la seva competitivitat i resiliència.

D'aquesta manera, es vol recuperar i renovar l'oferta turística mitjançant la restauració i conservació d'espais naturals; impulsar la recuperació ambiental; configurar la Pineda com un espai de renovació i innovació turística a la Costa Daurada; generar ocupació amb motiu de la creació de noves activitats entorn a l'espai natural i l'atracció d'un major nombre de turistes i, per últim, desestacionalitzar l'arribada de turistes.

"Vila-seca, destinació sostenible – Cal·lípolis Next Generation" contempla un total de 9 projectes, que són:

  1. Recuperació i adequació paisatgística i ambiental del Passeig marítim: 3.940.375,81 €

La proposta contempla renaturalitzar la platja amb l'ampliació i recuperació del sistema de dunes, connectar la transició entre la platja i la zona urbana i protegir el passeig dels temporals marítims.

  1. Millora de la mobilitat al Passeig marítim: 2.567.263,84 €

Es reduirà al mínim la circulació rodada, integrant-la en el passeig per a una major continuïtat de les connexions de vianants i la integració dels aparcaments en el disseny general.

  1. Plataforma de control intel·ligent: 193.600,00 €

S'instal·larà una plataforma de control de ciutat intel·ligent que rebrà totes les dades generades pels diferents sensors instal·lats, la qual cosa permetrà gestionar i millorar la capacitat d'acollida de turistes i reduir la saturació de vehicles.

  1.  Millora de la informació, qualitat i experiència cap al turista: 169.400,00 €

La instal·lació de panells informatius i tòtems digitals ajudarà, entre d'altres, a la presa de decisions del turista, millorar l'accessibilitat a equipaments, oferir informació al visitant prèvia a la seva arribada, optimitzar els recursos públics i monitoritzar els servei.

  1. Sensorització i gestió intel·ligent de la mobilitat urbana: 336.200,00 €

S'instal·laran més de 800 sensors en els estacionaments de zona blava que permetran informar a l'usuari en temps real de la disponibilitat de places. També es desplegaran sensors per al recompte de ciutadans a les zones d'interès per tal d'avaluar les intervencions en matèria de promoció turística, seguretat i activitat comercial.

  1. Control intel·ligent de la seguretat: 580.800,00 €

Implantació de 300 punts d'il·luminació intel·ligents, 2 passos de vianants intel·ligents en el frontal marítim i 2 càmeres amb lectura de matrícules a les entrades principals de la Pineda.

  1. Nous equipaments de turisme actiu: 1.032.376,35 €

Aquesta actuació incorporarà nous equipaments per a la pràctica de turisme actiu al frontal marítim de la Pineda, mitjançant la instal·lació de 5 àrees: streetworkout, carrera d'obstacles, gimnàs a l'aire lliure, gimnàs sènior i àrea infantil.

  1. Millora dels equipaments municipals a la platja: 998.484,00 €

L'actuació preveu la construcció d'un total de 5 mòduls de guinguetes destinades a socorrisme i salvament, un Club infantil i funcionament, gestió i emmagatzematge del material i equipament esportiu.

  1. Concurs per a la reordenació de l'espai Aquopolis-Pachá: 181.500,00 €

Aquest espai de 14 ha. està situat just a l'interior del sector de platja on es localitzen les altres actuacions del projecte. Es pretén dissenyar mitjançant un concurs d'àmbit internacional un projecte ambiciós i de referència, que permeti potenciar la destinació fins a 30 anys vista.

 
 
Image
Image
Image
Image