Noticias Juventud

Vila-seca acull l'acte de suport al projecte ‘Cal·lípolis Next Generation' liderat per l'Ajuntament de Vila-seca, el Port de Tarragona i Repsol

22 Marzo 2021

El projecte, que suma gairebé 260 M € en inversions, té com a objectiu la recuperació econòmica i social postcovid-19 i el desenvolupament sostenible del territori

Avui al migdia, l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca ha acollit l'acte de suport al projecte "Cal·lípolis Next Generation", un projecte liderat per l'Ajuntament de Vila-seca, el Port de Tarragona i Repsol, que té com a objectiu impulsar la recuperació econòmica i la resiliència post-covid-19 al Camp de Tarragona.

Juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, l'Instituto de Hidráulica Ambiental de la Universidad de Cantabria, les empreses tecnològiques Prodevelop SL i Portel Logistic Technologies i l'associació empresarial APPORT es treballa perquè "Cal·lípolis Next Generation" sigui un dels projectes finançats pels fons europeus "Next Generation EU".

A través d'aquest projecte, el Port de Tarragona, Vila-seca i Repsol presenten una proposta per convertir un extens espai, a cavall entre la Pineda i el Port, en un nou motor econòmic de tipus industrial logístic-intermodal, turístic i paisatgístic. De forma conjunta, les tres entitats presenten un total d'11 projectes innovadors per un valor de 259,5 milions d'euros.L'acte ha comptat amb la participació de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset; el president de Repsol, Antonio Brufau; la delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el secretari general de la Vicepresidència d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la rectora magnífica de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat que es tracta d'un projecte que transcendeix l'àmbit local, "és estratègic pel Camp de Tarragona i per Catalunya", i "contempla els àmbits social i mediambiental com a eixos estratègics". En aquest sentit, el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset, ha assegurat que "una de les virtuts d'aquest projecte, que combina indústria, turisme i logística, és que s'irradia molt més enllà del nostre territori i convertirà el Camp de Tarragona en un punt clau en el futur". Per la seva banda, el president de Repsol, Antonio Brufau, ha incidit en què "Cal·lípolis Next Generation" demostra que "la vinculació entre els àmbits públic i privat funcionen, de la mateixa manera que ho fan la indústria i el turisme", remarcant que "si no som sostenibles, no podrem subsistir" fent referència a la vessant mediambiental d'aquest projecte.

Cal recordar que aquest ambiciós projecte s'integra dins de l'estratègia de mapatge dels possibles grans projectes viables que es presentaran a la Unió Europea per assolir una aportació de 142.000 milions d'euros del fons "Next Generation EU" per a tot l'Estat espanyol.

L'acte, que ha estat retransmès per streaming i ha comptat amb totes les mesures obligatòries i necessàries de seguretat i sanitàries, també ha comptat amb la presència telemàtica d'una seixantena de representants empresarials del territori que han mostrat així el seu suport al projecte.

Image
Image
Image
Image