Noticias Juventud

Els alumnes del CPNL de l'Oficina de Català de Vila-seca visiten la Séquia Major

03 Marzo 2023

Ja es poden fer reserves per a l'acte central del proper dia 8 a entrades.vila-seca.cat

Vila-seca commemora, un any més, el Dia Internacional de les Dones amb una programació d'actes que s'allargarà fins al proper 13 d'abril.  

El tret de sortida als actes va ser el passat 27 de febrer, amb l'inici de l'exposició "Lliures i sense por" que s'ha inaugurat aquest matí al Mercat Municipal de Vila-seca. Una exposició organitzada pel Casal de la Dona que podrà visitar-se fins al proper 14 de març.  

Diumenge 5 de març hi haurà la XIV Trobada de la Dona Trabucaire al Castell de Vila-seca. L'inici de la trobada tindrà lloc al Castell de Vila-seca, i recorrerà els carrers del Tenor Josep Forasté, d'Anselm Clavé, del Requet de Fèlix, de Tarragona, la plaça d'Estudis, el carrer de la Verge de la Pineda, la plaça de l'Església i els carrers Major i del Comte de Sicart. Finalitzaran el recorregut arribant novament al Castell.

L'Espai Jove de Vila-seca acollirà diverses activitats amb motiu del 8M. La primera d'elles serà el 6 de març a les 6 de la tarda, amb el taller "Els orígens del 8M". Dimarts 7 de març hi ha prevista la classe oberta de teatre i la construcció del mural cooperatiu per a la igualtat a les 17.00 h. L'endemà dimecres 8 de març, tindran lloc jocs i dinàmiques relacionades amb la igualtat, també a partir de les 5 de la tarda i, a les 6, un taller de xapes per a la igualtat. 

L'acte institucional arribarà a les 6 de la tarda de dimecres 8 de març a l'Auditori Josep Carreras, amb la lectura del manifest i l'espectacle de dansa "Enclaves libres" a càrrec de la Companyia Evohé. Les entrades ja es poden aconseguir a entrades.vila-seca.cat 

També en el context del Dia Internacional de les Dones, el dijous 9 de març a les 12.30 h es lliurarà el Premi Maria Helena Maseras 2023, vinculat a la recerca en matèria de dones i gènere. El Campus Vila-seca acollirà aquest acte organitzat per la Unitat d'Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili. 

Per acabar, un curs de formació en igualtat de gènere, posarà punt i final al programa del 8M. La formació, de caire gratuït, es durà a terme entre el 14 de març i el 13 d'abril, els dimarts i dijous de 16.30 a 19.00 h. La inscripció al curs es pot fer a la web del Servei d'Ocupació i Creació d'Empresa, soce.cat.

Image
Image
Image
Image
Image