Vila-seca presenta la nova edició de la campanya ‘+Vila-seca, +civisme'

S'ha iniciat a la Pineda i continuarà a partir del mes de setembre a la resta del municipi

El Centre Cívic i Cultural de la Pineda va ser l'escenari ahir al matí de la presentació de la nova edició de la campanya ‘+Vila-neta, +civisme', impulsada per l'Ajuntament de Vila-seca per tal de continuar millorant els hàbits de recollida selectiva de residus municipals i els comportaments cívics a la via pública. La campanya, que ja ha començat aquesta setmana a la Pineda, ha estat presentada per la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Medi Natural i Serveis Públics, Manuela Moya, i la tinenta d'alcalde d'Assumptes del Nucli de la Pineda, Esmeralda Núñez. Aquesta nova edició, que té com a objectiu la millora contínua de la ciutat i els serveis que s'hi presten, se centra en fomentar les bones actituds cíviques i socials als espais públics; la tinença responsable d'animals de companyia, amb una especial atenció als comportaments a la via pública dels propietaris o acompanyants de gossos i la millora de la recollida selectiva dels residus urbans que es generen i un més ampli coneixement sobre la seva gestió integral.

La durada de la campanya serà de 7 mesos, des d'aquest mes de juliol fins al febrer del 2015, i contempla un seguit d'objectius com ara el de millorar el servei de recollida selectiva per optimitzar el seu resultat; informar a la ciutadania els serveis que ofereix el municipi en matèria de residus; fomentar les bones pràctiques individuals i millorar els comportaments a la via pública.

A banda de les accions habituals de visites guiades a les instal•lacions de gestió de residus i les activitats escolars a tots els centres educatius, la campanya es distribueix en accions específiques al nucli de la Pineda i a partir del 15 de setembre als nuclis de Vila-seca i de la Plana. Fins a la segona setmana d'agost, les accions específiques a la Pineda són:

- Servei d'informació ambiental porta a porta a tots els caps de família de la Pineda

- Servei d'informació ambiental porta a porta a totes les comunitats de propietaris de la Pineda

- Activitats a la platja de la Pineda i al passeig marítim

- Exposició itinerant i punt informatiu

- Campanya informativa al costat dels contenidors de residus urbans

- Acció d'impacte a la via pública mitjançant la col·locació de multes cíviques

A partir del 15 de setembre s'activaran les següents accions a la Plana i a Vila-seca:

- Servei d'informació ambiental porta a porta a tots els caps de família pendents de la primera edició de la campanya i els nous empadronats al municipi

- Servei d'informació ambiental porta a porta a tots els administradors de finques

- Exposició itinerant i punt informatiu

- Exposició ‘Dóna la volta. Del residu al recurs' de l'Agència de Residus de Catalunya

- Exposició orgànica de l'Agència de Residus de Catalunya

- Campanya informativa al costat dels contenidors de residus urbans

- Campanya informativa a les àrees d'habitual concurrència de persones amb gossos

- Acció d'impacte a la via pública mitjançant la col·locació de multes cíviques