Vila-seca col·labora amb l'Institut Català de les Dones per a difondre la línia d'atenció al maltractament

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i el president de l'Associació de Comerciants de Vila-seca, Alfred Monreal, han signat un acord de col·laboració amb l'Institut Català de les Dones amb l'objectiu de difondre als establiments comercials el servei d'atenció permanent per a les dones en situacions de violència masclista. Amb presència de la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Lídia Bargas, i la regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-seca, Natàlia Güell, s'ha signat l'acord per tal d'incrementar el coneixement de la línia 900900120 entre les dones de Vila-seca que el puguin necessitar a través de la distribució estratègica de cartells i adhesius en establiments i serveis de la població.

El telèfon 900900120 és un primer recurs confidencial on les dones poden trucar i expressar la situació viscuda i se'ls ofereix una derivació als serveis de la Xarxa d'intervenció integral contra la violència masclista. L'atenció és gratuïta, s'ofereix tots els dies de l'any durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües. A través del telèfon les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l'advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d'emergències policials i de salut.

L'any passat un total de 114 ens locals van impulsar el coneixement de la Línia 900900120 en el seu territori a través de serveis, xarxa associativa, empresarial i comercial en el marc d'un acord de col·laboració que l'ICD va establir amb l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.