Vila-seca celebrarà el Dia Internacional de les Dones a partir del proper 8 de març

Vila-seca celebrarà el proper 8 de març el Dia Internacional de les Dones, una celebració que s'allargarà fins el 13 de març amb diferents actes com ara xerrades, exposicions o excursions.

Els actes, organitzats pel Casal de la Dona de Vila-seca, l'Associació Cultural Grup de Dones de la Pineda, l'Associació de Dones Progressistes de la Plana i la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-seca, s'iniciaran el proper diumenge 8 de març a partir de les 11 del matí, amb una visita a les Vinyes del Terrer. Els participants podran endinsar-se en el procés d'elaboració del vi, visitaran les vinyes i el celler i gaudiran d'un tast de vins. En acabar, es dirigiran al restaurant Forat 19 Golf Lakes a la Pineda i, en acabar, es llegirà el manifest. Tot i que la visita a les vinyes és gratuïta, cal que abans del 5 de març s'hagi fet una reserva de plaça a la regidoria de Polítiques d'Igualtat.

El dimarts 10 de març tindrà lloc la inauguració d'una exposició sobre reciclatge ‘Reutilitzem: una segona vida per als residus', a la Sala d'actes del Centre Cívic i Cultural el Colomí. S'hi exposaran treballs realitzats pel Casal de la Dona amb la col·laboració de l'Associació de Dones de la Plana. Seguidament, la regidora d'Urbanisme, Medi Natural i Serveis Públics, Manuela Moya, serà l'encarregada de pronunciar la xerrada sobre reciclatge a Vila-seca, anomenada ‘Què se'n fa dels nostres residus?'

Dues alumnes dels instituts de Vila-seca, Raquel Martínez, del Ramon Barbat i Miracle i Brenda Castro, del Vila-seca, presentaran els seus treballs de recerca a la Biblioteca de Vila-seca, sota els noms ‘Com viu una dona el ramadà' i ‘Embaràs i adolescència', respectivament.

L'últim acte serà el divendres 13 de març a partir de les 8.45 h, hora en què se sortirà amb autobús des de la Pineda, la Plana o Vila-seca cap a la planta de valorització energètica de SIRUSA a Tarragona. La inscripció gratuïta, cal fer-la abans de l'11 de març a la regidoria de Polítiques d'Igualtat, al telèfon 977 30 93 00.

Cal destacar que des del 2 fins al 20 de març a la Biblioteca de Vila-seca romandrà l'exposició ‘Dones sindicalistes' de l'Institut Català de les Dones.