L'Orquestra Händel clou la programació del Cicle de Joves Intèrprets de l'Auditori Pau Casals

El concert tindrà lloc el diumenge 22 de febrer a les 12 del migdia

L'Orquestra Händel, junt amb un solista i tres  grups de cambra d'alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca, tancaran la programació del Cicle de Joves Intèrprets 2015, de l'Auditori Pau Casals del Vendrell.

El concert es farà diumenge 22 de febrer a les 12.00 h del migdia, amb gairebé quaranta alumnes de música participant-hi. A la primera part del concert hi actuaran tres  grups de cambra, i una solista. L'inici anirà a càrrec del grup 3F, amb Lluís Domènech i Josep Rovira, flautes; i Ignasi Candelas, fagot, que interpretaran el Triosatz  de F.J. Haydn. Cèlia Margalef, amb l'Allegro de la Sonata Op. 2, de L. van Beethoven, serà la solista anunciada. I seguirà el Duo de Ronda, amb Lucía Méndez, soprano, i Adrián Galindo, guitarra, amb l'obra De Cantares de R. Gerhard.

Clourà la primera part el trio Tres notes, amb Nuria Sans, piano; Àngela Guillen, violoncel, i Adrián Morena, violí, amb l'obra de J. Suk, Elegia Op. 23.

La segona part serà protagonitzada per l'Orquestra Händel, dirigida per Rafel Fabregat. L'orquestra fou creada el 1989 en el projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per alumnes de Grau Professional, que ha actuat arreu de Catalunya, havent realitzat també concerts  a altres indrets d'Europa, com ara Mallorca, Cuenca, Andorra, Tuttlingen i  Leverkusen.

El seu repertori avarca obres de l'anomenada música culta des del barroc fins al segle XX, havent realitzat algunes estrenes absolutes d'obres que els han estat especialment dedicades. L'Orquestra Händel ha estat l'encarregada d'obrir la temporada de concerts de tardor del Teatre Fortuny de Reus i participa habitualment en el cicle de joves intèrprets de l'Auditori Pau Casals a El Vendrell.

L'experiència que alguns alumnes han anat adquirint a l'orquestra Händel ha estat clau per formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Recentment ha celebrat el seu 25è aniversari amb diversos concerts, dels quals cal destacar, per la seva gran qualitat interpretativa, el que va oferir a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. El programa que han preparat és: Dues melodies sueques, de J. Svendsen; Zarabanda de la Simple Symphony, Op. 4, de B. Britten; i el Concert núm. 9, de C.A. de Berrito, amb la participació com a solista de la violinista Cristina Morell.

Tot plegat serà una intensa matinal musical, de qualitat, que dibuixarà el futur de joves intèrprets i la realitat de la feina docent del Conservatori de Música de Vila-seca.