L'Auditori Josep Carreras presenta la nova temporada de primavera

El primer concert de la temporada serà aquest divendres amb La Traditora Ensemble

El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals; el secretari de la Fundació, Josep Toquero; l'assessor de programació de l'Auditori, Josep F. Solórzano i el programador de l'Auditori i director de l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras (OAJC), Xavier Pastrana, han presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació de la temporada de primavera de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

La programació s'allargarà fins al mes de juny i comptarà amb 12 concerts. El concert que obrirà la temporada de primavera es durà a terme aquest divendres dia 6 de febrer a les 21.30 h, sota el títol ‘Quiéreme más y dímelo menos' de La Traditora Ensemble. L'agrupació retratarà la tradició vocal de les obres del renaixement i del barroc d'autors com ara Cabezón, Guerrero, Enzina i Hidalgo entre altres. En aquest sentit, el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals, ha remarcat que ‘durant aquesta temporada l'Auditori Josep Carreras farà un repàs des de la música barroca a la contemporània'.

Una vegada més, les formacions locals tindran forta presència al llarg d'aquesta temporada. Així doncs, l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras actuarà en dues ocasions; la primera d'elles serà el 27 de febrer, durant la qual interpretaran un programa on sonarà el Mozart més pur, ple de sorpreses, humor i lirisme. L'OAJC tindrà l'oportunitat de tancar la temporada de primavera amb un concert el proper 19 de juny, en el qual interpretarà música de Schubert i Beethoven. Per la seva banda, l'Orquestra Händel tindrà el seu concert el proper 17 de maig. La música de compositors europeus com Svendsen, Charles de Beriot, Britten i el català Albert Gumí, seran els protagonistes d'aquesta cita amb la formació resident.

D'altra banda, l'assessor de programació de l'Auditori, Josep F. Solórzano, ha destacat la presència d'orquestres i cors durant aquesta temporada, propostes de gran qualitat que engloben formacions com ara l'Orquestra Camera Musicae, la Coral Cantiga i l'Orquestra Terrassa 48 sota la direcció teatral de Joan Lluís Bozzo, el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers amb la col·laboració del Cor Sant Esteve, el Cor Xamusia i el Cor de noies Nàiades.

Un dels plats forts de la temporada serà el concert de Blaumut el proper divendres 27 de març a les 21.30 h, en el qual presentaran a l'Auditori Josep Carreras el seu nou disc, un dia després d'haver-lo donat a conèixer a Barcelona. Actualment, aquest grup es projecta com una de les bandes més importants del nou pop fet al país, amb lletres elaborades, un acurat treball musical i una original instrumentació.

El jove i reconegut pianista invident Ignasi Cambra, ovacionat últimament per la crítica musical i la premsa nacional, juntament amb dos antics alumnes del Conservatori, Laura Gené i Oriol Aymat, actuaran el divendres 6 de març interpretant obres que aniran de Haydn a Shostakovitx. El 24 d'abril, el pianista d'Estrasburg Daniel Spiegelberg oferirà un concert que recorrerà les obres de Chopin, Martin, Bach, Schumann i Debussy i, a l'endemà, els alumnes de piano del Conservatori tindran l'oportunitat d'assistir a una classe magistral d'aquest gran mestre. El divendres 29 de maig, els germans Evelio i Cecilio Tieles delectaran el públic del Josep Carreras amb un concert molt especial d'agraïment als seus 30 anys vivint a Catalunya i molt especialment per la seva vinculació al Conservatori de Música de Vila-seca.

Les entrades per als concerts, es podran adquirir al vestíbul de l'Auditori Josep Carreras una hora abans de l'inici del concert i amb antelació, a la secretaria del Conservatori, telèfon 977 392 368.