El proper dissabte, presentació del llibre "Vila-seca. A peu de Camí"

Els alcaldes de Bagà i de Vila-seca presidiran l'acte al Castell de Vila-seca

El proper dissabte 28 d'abril el Castell de Vila-seca acollirà a la 1 del migdia la presentació del llibre "Vila-seca. A peu de Camí", a càrrec de l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i l'alcalde de Bagà, Nicolàs Viso.

Editat per l'Ajuntament de Vila-seca i coordinat per Viena Edicions, aquest llibre de 110 pàgines compta amb articles de persones vinculades a les poblacions de Bagà i de Vila-seca, i amb fotografies també de  diversos indrets d'ambdós municipis. Concretament han col·laborat en aquest llibre Josep Casals, Maria Estradé, Xavier Graset, Carles Jansà, Carme Negrillo, Josep Poblet, Joan M. Pujals, Josep Ureña i Nicolàs Viso.

Aquest llibre commemora el trasllat del Piló del Rescat del 1965 al lloc actual del mateix camí el 2015, al costat de dos entranyables garrofers i a l'entrada del parc de la Torre d'en Dolça. El monument ha patit els vents de la història que ens ha tocat viure, des de la seva formació llegendària, el 1152, fins a la seva destrucció, el 1936, passant pel referent documentat del 1648, fins avui que, restaurat i enaltit, es projecta als segles venidors com a símbol de persistència i amor a la pròpia història. Les paraules gravades a la pedra ens parlen, plenes de sentit i transcendència: "Caminant, detura't…".