El ple aprova el representant de l'Ajuntament de Vila-seca al Consorci Localret

També debat diverses mocions presentades pels grups municipals

El plenari de l'Ajuntament de Vila-seca celebrat el divendres 26 de gener a les 21 hores va aprovar la proposta d'alcaldia per tal de nomenar al regidor F. Xavier Farriol com a representant de l'Ajuntament de Vila-seca al Consorci Localret. LOCALRET és el Consorci local per a l'impuls de la societat del coneixement i el desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies als municipis de Catalunya.

La sessió plenària va debatre també 5 mocions presentades pels grups municipals Vila-seca en Comú (VSC) i de Decidim Vila-seca (DV). Tot i que a l'ordre del dia s'havien presentat un total de 5 mocions, al final 1 d'elles va ser retirada, concretament la presentada pel grup municipal del VCS per implementar beques municipals per a l'alumnat de l'Escola Municipal de Música i del Conservatori Professional de Música.

De les 4 mocions finals que van anar a votació, 1 va ser aprovada i 3 van ser rebutjades.

La moció aprovada va ser:

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) per tal de nomenar un carrer, plaça o edifici municipal com a "1 d'Octubre". Va rebre 13 vots a favor dels grups municipals de CiU i DV, 2 abstencions dels regidors de VSC i 6 vots negatius de C's, PSC, PP i del regidor no adscrit (NA).

Les mocions no aprovades van ser:

- Moció presentada pel grup municipal de Vila-seca en Comú (VSC) per tal de realitzar un Pla d'Actuació Municipal pel Risc de Vent. Va rebre 8 vots positius dels regidors de VSC, PSC, C's, PP i NA, 2 abstencions dels regidors de DV i 11 vots negatius les regidors de CiU.

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) per la reorganització dels organismes autònoms locals i les seves funcions en l'àmbit cultural. Fou rebutjada per 11 vots negatius de CiU, 5 abstencions de C's, PSC i NA i 5 vots positius de VSC, DV i PP.

- Moció presentada pel grup municipal de Decidim Vila-seca (DV) per tal d'impulsar la creació d'un banc de terres municipal. Fou rebutjada per 11 vots negatius de CiU  i 10 vots positius de C's, VSC, PSC, DV, PP i del regidor No Adscrit (NA).